USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині уперше проходять змагання з мандрівництва

19 Жовтня 2019 22:49
На Ківерцівщині, у селі Дерно, 119 жовтня стартували змагання з мандрівництва «Стежками УПА», у яких беруть участь команди з різних міст та містечок України. Такі змагання проводяться на Волині вперше.

Як зазначили організатори, «Стежками УПА» – це легкий вступ до екстремальних туристичних змагань «Доброволець», повідомляє Район.Луцьк.

Команди відправилися за маршрутом, який пролягає історичними місцями національного природного парку «Цуманська пуща».

«Окрім спортивного гарту, змагання мають на меті показати, що точилося на цих землях. Адже час швидко йде, багато хто з дітей не пам’ятає подій, які були на Майдані. Події, які відбувалися 70 років тому, – більш тьмяні. Зараз знову іде боротьба за Україну. Важливо знати те, що було, розуміти, що відбувається зараз і робити правильні висновки на майбутнє», – зазначив директор Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Богдан Бальбуза.


Керівник обласного осередку політичної партії «Народний контроль» Павло Данильчук зауважив, що «осіння версія «Добровольця» є важливою, адже, окрім звичних 10, 20, 40, 80 кілометрів, на «Стежками УПА» запустили й велодистанцію – 120 кілометрів.
«Важливо, що ми поєднуємо історичну, патріотичну складову з туристичною, спортивною, краєзнавчою. Ви будете йти місцями бойової слави, буде кілька братських могил вояків УПА – схиліть голови, пом’яніть хлопців, які гинули в цих лісах, виборюючи нашу незалежність. Будьте уважні й до природи цього краю, бо вона різноманітна», – додав Данильчук.



Лучанка Надія Мельник розповіла, що це не перші тернівки, в яких вона з дочкою бере участь.

«Ми вже змагалися в теренових іграх як-от «Доброволець», «Горгани». В «Добровольцю» ми беремо участь вже третій рік. Це важливо: ти відчуваєш причетність до України, народу. Це патріотично», – резюмує лучанка.

До слова, найменшому учаснику – 11 років, а найстаршому – 66 років. Долає дистанцію й учасник з інвалідністю на спеціальному одноколісному велосипеді.

Наразі вже нагородили переможців 10 й 20 кілометрів, якими стали команди з Луцька.

У 10 кілометрах перше місце зайняла команда «Oc Wolf» 01:45:39, а на 20 – команда «Volyn-O» (02:14:53).

Нагадаємо, змагання проходять 19-20 жовтня на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus