USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині єгер вирощує фазанів і вдягає їм спеціальні окуляри

15 Серпня 2022 09:59
У селі Білосток Торчинської громади місцевий єгер вже кілька років розводить фазанів. Пернатих згодом випускає на волю. Таку справу, каже, буде продовжувати і надалі.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Фазани – одні з кращих стрибунів. Цих птахів приручити неможливо, а спіймати – теж морока. У єгера Василя Зінчука з Білостока ці пернаті ходять у спеціальних окулярах. Усе для того, аби фазани не заклювали один одного. А так буває, якщо у вольєрі їх багато.

«Наскрізь пробивається ніздря і одягаються такі окуляри. Є такі, що застібаються, але так надійніше. Птах бачить тільки збоку, а не прямо, щоб не міг клюнути. Але все одно умудряються», – каже він.

Чоловік розводить фазанів неспроста. Згодом єгер випускає їх в дику природу, аби птахи плодились вже в природних умовах. Адже на Волині цих пернатих дуже мало.

«У нас в Україні фазан є на півдні, на сході, де тепліший клімат. Я був у Польщі, побачив, що вони там вирощують, а клімат від нашого не дуже відрізняється. В них є навіть державна програма, їх випускають потім у природу. От я собі вирішив спробувати», – розповідає чоловік.

Цьому домашньому хобі Василя Зінчука вже три роки. Торік виростив 50 фазанів, цьогоріч – сотню.

«Помітив, що вони бояться затяжних дощів, вологи. А так їм клімат підходить, зиму вони переносять дуже добре, мороз їм не страшний. Але от самі не сідають на яйця, треба закладати інкубатор. І коли годуєш, до зернових треба домішувати кістяну муку, морську мушлю», – ділиться професійними спостереженнями.

М’ясо фазана, каже Василь Зінчук, смачне, нагадує курятину. Але полювати на фазана на Волині заборонено. Проте Василь Зінчук вірить, що популяцію пернатих вдасться збільшити. Каже: старається для майбутніх поколінь.

«Хочеться якийсь вклад свій зробити в мисливську галузь. Хочеться, щоб було для дітей і для внуків», – підсумовує єгер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus