USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині з браконьєрської рибальської сітки врятували птаха

22 Серпня 2023 22:48
Фахівці Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з працівниками поліції провели захід спрямований на запобігання, виявлення та фіксацію адміністративних правопорушень щодо дотримання громадянами правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба інспекції.

На рибогосподарських водних об’єктах селища Мар’янівка та села Цегів Луцького району інспектори вилучили з води шість безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 420 м.

На озері Святе Самарівської територіальної громади екологи виявили птаха Пірникоза велика, який заплутався у браконьєрській рибальській сітці. Водоплавного визволили та випустили у природне середовище.

Пірникоза велика або норець великий – вид водяних птахів родини пірникозових.

Птах розміром з крижня – найбільший, найпоширеніший і найвідоміший представник цього сімейства водоплавних птахів. Гніздиться на прісноводних озерах, великих ставках з очеретяними берегами, плесах річок.

Середній вік пірникоза становить 6-7 років.

Птах має тонку шию і довгий прямий дзьоб. Літають пірникоза не дуже охоче, але швидко. Цей чудовий плавець і пірнальник може занурюватись на глибину до 20 м якнайбільше на 3 хвилини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus