USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

На Волині з початку року податкові ревізори здійснили понад півтисячі перевірок бізнесу

23 Травня 2024 08:56
Упродовж січня-квітня 2024 року завершено 523 перевірки платників податків: 321 фактичну перевірку, 19 планових і 183 позапланових контрольно-перевірочних заходів.

Про це інформує управління аудиту Головного управління ДПС у Волинській області.

При плануванні та проведенні перевірок податківці застосовують ризико-орієнтований підхід. Тож переважна більшість проведених контрольно-перевірочних заходів – фактичні перевірки бізнесу з високим ступенем ризику. Насамперед, йдеться про перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібного продажу підакцизних товарів (горілчаних, тютюнових виробів та пального).

Податковий аудит платників податків був досить ефективним: за його результатами донараховано та узгоджено грошових зобов’язань майже на 160 мільйонів гривень, зменшено суми бюджетного відшкодування ПДВ на суму 65,1 мільйона гривень, зменшено від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 31,9 мільйона гривень і від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток (збитки) на 10,2 мільйона гривень.

Читати ще: Волиняни сплатили до бюджетів громад понад 185 мільйонів гривень за землю

Нагадуємо, що за допомогою чат-бота «SKARGA KPR DPS» в месенджері Telegram можна повідомляти у будь-який час доби та в будь-якому місці про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи під час проведення податкового аудиту. На свою інформацію платник невідкладно отримує відповідну реакцію податкових органів шляхом дослідження зазначених питань у скарзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus