USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині за рік освоїли 90 млн грн фінансової підтримки фермерів під час війни

2 Лютого 2023 21:34
Понад три тисячі волинських фермерів освоїли торік 90 мільйонів гривень через Державний аграрний реєстр.

Про це Суспільному Волині розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

Програма фінансувалась за європейські гроші. За показниками минулого року Волинь увійшла до трійки областей, аграрії якої найбільше користувалися цією грошовою допомогою.

«В нас на сьогодні зареєстровано майже шість тисяч людей в Державний аграрний реєстр. На сьогодні ми працюємо і з власниками одноосібних сільськогосподарських господарств і тергромадами», – говорить Юрій Юрченко.
Віктор Бошель – один із тих, хто отримав безповоротну фінансову допомогу від держави. За ці гроші, каже господар, купив міндобриво, засоби захисту рослин і заготовив силос для худоби.

«На той момент у нас було 26 корів, ми отримали на велику рогату худобу. Допомога була дуже потрібною і вчасною, бо війна внесла свої корективи у ведення сільського господарства», – говорить голова сімейного фермерського господарства.
Безповоротну фінансову допомогу змогли також отримати аграрії, які обробляють від одного до 120 гектарів сільгоспугідь. Згідно із критеріями програми, каже фермер, 3 100 гривень виділяли на гектар землі та 5 300 гривень на кожну корову.

Жителька села Пустомити Наталія Рихнюк у господарстві тримає дві корови і теличку. Жінка розповіла, що утримувати худобу стало важче, а під критерії державної програми з підтримки українських фермерів, вона не потрапила.

За словами Юрія Юрченка, на Волині працюють понад тисяча господарів, які підпадають під державну дотацію. Тому аграрії сподіваються, що ця програма працюватиме й цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus