USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині запустять проєкт з безпечного освітнього середовища

16 Січня 2024 10:04
Проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки» першочергово почне функціонувати у 9 областях України.

Про це інформує пресслужба Нацполіції України.

«Уже в січні 402 школи, наближені до зони бойових дій та ті, які перебувають поблизу російського та білоруського кордонів, будуть забезпечені офіцерами безпеки тимчасово з числа чинних працівників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Йдеться про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області», – йдеться в повідомленні.

У НПУ розповіли, що від сьогодні стартувало навчання для правоохоронців, які заступатимуть на службу у закладах освіти в рамках реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки».

Читати ще: Майже пів сотні волинських шкіл на кордоні з Білоруссю охоронятимуть офіцери безпеки

«Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку. Мета проєкту – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни росії проти України та створити безпекове середовище після війни», – поінформували у поліції.

У НПУ закцентували увагу на тому, що при цьому офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі.

«До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників», – йдеться у повідомленні.

У рамках реалізації проєкту зі створення безпечного освітнього середовища офіцер поліції, який стежитиме за правопорядком у навчальному закладі, проходитиме навчання пів року, з яких 4 місяці триватиме теоретична підготовка, а 2 – власне стажування цих осіб.

Читати ще: У школах задля безпеки дітей чергуватимуть поліцейські, – МВС

Проєкт відбувається за ініціативи керівництва української держави за участю Міністерства освіти і науки України, МВС та Національної поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus