USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині запустили мобільні команди підтримки для сімей

4 Липня 2022 06:02
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» створили мультидисциплінарні мобільні команди, які надаватимуть комплексну підтримку сім’ям з дітьми, які постраждали від війни. Всього у рамках проєкту працює 50 мобільних команд в 11 областях центральної та західної України.

У Волинській області команди вже працюють у Вишнівській, Нововолинській та Устилузькій громадах, а також у Луцьку.

Задача мобільних команд – оперативно надати вразливим сім’ям необхідну соціально-психологічну допомогу і бути там, де ця допомога необхідна. До складу кожної команди входять психолог, соціальний працівник, юрист, медик та водій. Команда має власне авто та може виїжджати у найвіддаленіші куточки області, де немає інших можливостей для отримання необхідних послуг. Також команди працюють у центрах підтримки переселенців та консультують сім’ї дистанційно – телефоном або через відеозв’язок.

«Війна в Україні спричинила масштабну гуманітарну кризу. Мільйони сімей були вимушені шукати безпечніші місця для своїх дітей, залишаючи позаду своє звичне життя, втрачаючи доступ до базових продуктів та послуг. Важливо надати цим сім’ям екстрену допомогу та підтримку, аби повернути їм впевненість і контроль над життям. Мобільні команди – це комплексна допомога, головна задача якої – оперативно зреагувати на гострі потреби сім’ї і за потреби переадресувати її за більш спеціалізованою допомогою», – коментує Віталій Старіков, координатор проєктів захисту дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні ми розробили унікальний формат допомоги, за якого одна команда фахівців може одночасно надавати соціальну, психологічну, юридичну, базову медичну та гуманітарну допомогу постраждалим від військових дій», – розказує виконавча директорка МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» Галина Скіпальська. – «Крім цього, важливо було зробити ці команди мобільними – тобто здатними екстрено реагувати та здійснювати виїзди до людей, що потребують підтримки, навіть у віддалені куточки області».

До основних послуг мобільних команд належать:

перша психологічна допомога та психологічна підтримка;

юридичне консультування;

соціальна підтримка та соціальне обслуговування;

медична допомога;

надання гуманітарних наборів та інформаційних матеріалів.

У фокусі роботи мобільних команд – найуразливіші категорії: вагітні жінки, сім’ї з дітьми. Зокрема, комплексна допомога фахівців спрямована на збереження родин та підтримку батьків у організації належного рівня життя та виховання дітей.

За перші два місяці роботи мультидисциплінарні мобільні команди надали понад 11 тисяч юридичних консультацій, більш як 12,5 тисяч послуг психологічної підтримки, та майже 25 тисяч консультацій соціально-психологічної допомоги з питань, пов’язаних з переселенням та війною для більш як 40 тисяч осіб.

Наразі 50 мультидисциплінарних мобільних команд працюють у Львівській, Закарпатській, Рівненській, Вінницькій, Дніпропетровській, Чернівецькій, Волинській, Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Проєкт «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди»реалізується МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках СПІЛЬНО – кризової програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), покликаної об’єднати зусилля з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес партнерами для надання мультисекторальної допомоги сім'ям з дітьми, що постраждали від війни.

Якщо вам або вашим близьким потрібна допомога, звертайтеся до мультидисциплінарних мобільних команд за контактами:

Вишнівська громада

+38 096 014 13 75

+38 066 756 26 83

Луцьк (обласна)

+38 096 014 16 57

+38 066 756 26 67

Нововолинськ

+38 096 014 16 60

+38 066 756 26 58

Устилуг

+38 096 015 12 52

+38 066 756 28 23
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus