USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині завідувачці клубу, яку незаконно звільнили з роботи, відшкодують 10 тисяч гривень

12 Листопада 2021 10:12
Завідувачці клубу села Запруддя Тетяні Шворак, яку незаконно звільнив з роботи голова Сочишненської ТГ, виплатять 10 тисяч відшкодування моральної шкоди.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала координаторка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Волині, депутатка Луцької райради Ольга Максимяк.

9 листопада адвокатки проекту «Вирішуєш ТИ – юридична допомога» Алла Левчук-Микитюк та Вікторія Доманська виграли судову справу у Камінь-Каширському районному суді щодо захисту трудових прав завідувачки клубу села Запруддя Сошичненської громади, багатодітної мами Тетяни Шворак.

Згідно із ухвалою суду голова Сошичненської громади Ігор Волосюк тепер вимушений виплатити Тетяні Шворак компенсацію у розмірі 10 тисяч гривень за моральну шкоду та покрити витрати за судовий збір. Саме цей посадовець понад пів року тому незаконно звільнив Тетяну із посади завідувачки клубу села Запруддя.

Тетяна виховує трьох дітей, найменшій з них на момент звільнення було лише півтора року.

А, згідно із частиною 3 статті 184 Кодексу законів про працю, забороняється звільнення жінок, які мають дітей віком до трьох років після закінчення строкового трудового договору і зобов’язано власника чи уповноважений ним орган забезпечити працевлаштування особи на цьому ж місці або на іншому, відповідно до фаху.

Окрім того, на період працевлаштування за жінкою зберігається середньомісячна заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового договору.

Після звільнення Тетяні на руки навіть не віддавали трудову книжку.

Тетяну на роботі було поновлено, а проти голови Сошичненської громади Ігоря Волосюка Держінспекція з праці склала відповідний припис. Жінці також була виплачена компенсація за вимушений простій.

«Та історія на цьому не завершилася. Адже очільник громади продовжував у різний спосіб дискримінувати завідувачку закладу культури. Приміром, після поновлення на роботі Тетяні не віддавали ключі від клубу, потім без жодних пояснень відмовляли у наданні додаткової кількакаденної відпустки, на яку вона має право як багатодітна мама. А тепер інша епопея – у клубі дуже холодно, а роботодавець відмовляється розв’язувати цю проблему. Хоча саме це питання виключно у його компетенції і йдеться про забезпечення дровами.

5 місяців тривав судовий процес про стягнення моральної шкоди з Ігоря Волосюка за такі дії. Жодного разу він у суд не з’явився. Хоча, за інформацією з наших джерел, у час засідань перебував у Камені-Каширському неподалік будівлі суду», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Климкин Показати IP 12 Листопада 2021 10:29
правильно
Анатолій Показати IP 12 Листопада 2021 10:58
Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus