USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині збудують газопровід до села, яке чекає на його будівництво понад 10 років

28 Липня 2021 22:10
Мешканці села Холопичі, де розташовані газові свердловини, вже кілька років просять виділити кошти на будівництво підвідного газопроводу. Врешті на будівництво мереж мають надійти гроші з держбюджету.

Як йдеться у розпорядженні уряду від 21 липня щодо розподілу коштів на соціально-економічний розвиток територій, 909 тисяч гривень спрямують до бюджету Затурцівської сільської територіальної громади. Ці кошти виділили на нове будівництво підводного газопроводу до с. Холопичі Володимир-Волинського району.

Нагадаємо, постачання газу планується здійснювати від Локачинського газового родовища, що частково розташоване на території Затурцівської громади, до якої входять Холопичі. Тут чекають промислової розробки три газові свердловини однієї з трьох неосвоєних газоносних площ, які є в Локачинському районі, – Семеринської. На території Холопичівського старостату теж є газові свердловини.

Із відповідним запитом неодноразово звертався депутат обласної ради Михайло Скопюк. З його слів, у 2020 році з обласного бюджету на ці роботи було передбачено 500 тисяч гривень, але їх перенаправили в «ковідний» фонд.

Цього року він вчергове просив виділити з обласного бюджету 814 тисяч гривень на будівництво підвідного газопроводу, адже на території села ці роботи виконані більше 10 років тому. Зі свого боку, громада гарантувала виділити близько мільйона гривень на ці роботи.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 28 Липня 2021 23:10
"Северный поток 3"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus