USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині здійснять поділ лісів, аби Цуманський держлісгосп зміг працювати

16 Грудня 2019 10:56
Привести поділ лісів у відповідність до порядку поділ їх на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок планують на території ДП «Цуманський лісгосп».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 16 грудня.

Депутати розглянули проєкт рішення про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по ДП «Цуманський лісгосп». Відповідно до документу, загальна площа лісів становить 31,946 тисячі гектарів, до експлуатаційних лісів належать 21,356 тис. га, після поділу площа експлуатаційних лісів становитиме 9,817 тис. га.

Депутат Борис Бабійчук зауважив, що на ознайомлення документ надіслали депутатам у п’ятницю, тож було недостатньо часу, щоб звернутися з відповідними запитами та зверненнями до державних органів. Також він поцікавився, чи не суперечить поділ лісів інтересам Національного природного парку «Цуманська пуща». Наразі в Мінекоенерго на погодженні перебуває проєкт діяльності «Цуманської пущі». Тому, на його думку, ухвалення цього рішення не на часі.

Директор державного підприємства «Цуманське лісове господарство» Юрій Ребар на це зауважив, що питання з «Цуманською пущею» давно погоджені. Розгляд питання відкладали, оскільки вносили певні поправки до документу та враховували зміни, пропоновані національним парком. Також відбулися громадські слухання оцінки впливу на довкілля, під час яких врахували усі звернення та зауваження до лісгоспу.

Він наголосив, що у «Цуманській пущі» заборонені будь-які рубки головного користування, тож закон ніхто порушувати не збирається. Цуманський лісгосп має 31 тисячу гектарів лісів, з яких 21 тис. га займає національний природний парк. Завдяки експлуатації решти майже 10 тисяч гектарів лісів утримують персонал лісгоспу, зокрема лісову охорону, яка охороняє парк. Якщо не погодити поділ лісів, робота підприємства може зупинитися і, відповідно, не отримуватиме коштів від податків Цуманська ОТГ. Цьогоріч лісгосп сплатив 4 мільйони гривень податків громаді, наступного року очікують приблизно мільйон, тому що відбувається скорочення працівників. Керівник підприємства наголосив, що працювати хочуть у своїх експлуатаційних лісах згідно з чинним законодавством.

Члени комісії рекомендували погодити клопотання щодо поділу лісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 16 Грудня 2019 11:23
Немає що різати "читай красти".
ПИЛОРАМА саша Показати IP 16 Грудня 2019 16:00
Ребер ге так турбується про Цуманський лісгосп як про свої пилорами, які тримає в Маневицькому , В.Волинському, Ковельському районах. Невже Кватирко не бачить і не знає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus