USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині зібрали 50% врожаю ранніх зернових

3 Серпня 2022 23:27
У Волинській області зібрали половину врожаю ранніх зернових.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Станом на сьогодні на Волині триває ранній збір зернових і зернобобових культур. За оперативною інформацією, усіма категоріями господарств зібрано 130 тисяч гектарів урожаю, а це – 50 відсотків від загальнообласної посівної площі зернових.

Зокрема, намолочено 50 тисяч тонн пшениці (озимої та ярої), 105 тисяч тонн ячменю (озимого та ярого), 38 тисяч тонн жита та майже 40 тисяч тонн вівса. Крім того, завершено збір 160 тисяч тонн озимого ріпаку.

Як відзначають господарники, поточний рівень урожайності хлібних рослин дає підстави розраховувати на валовий збір на рівні минулого року – орієнтовно 1,4 млн тонн.

Разом з тим в області триває підготовка ґрунту під посів озимих культур. З огляду на сприятливість умов, волинські аграрії планують розпочати посів озимого ріпаку вже наприкінці поточного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus