USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині змінять та продовжать програму розвитку агропромислового комплексу

18 Квітня 2019 15:16
Комплексна обласна програма діятиме до 2021 року, до неї пропонують внести низку змін.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 18 квітня.

Депутати рекомендували підтримати проект змін до Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, зміни пропонують внести, оскільки окремі функції підтримки аграріїв тепер здійснюються за кошти державного бюджету. Йдеться, наприклад, про підтримку обслуговуючих кооперативів, підтримку сільгоспвиробників, які утримують корів, тощо.

Враховуючи, що поголів’я корів у населення зменшується, а ті, хто утримував три корови і більше, отримували 3,5 тисячі гривень підтримки на рік, пропонують передбачити в новій редакції програми підтримку з обласного бюджету у розмірі 450 гривень, з місцевих бюджетів - від 150 до 450 гривень. Також передбачають подальшу підтримку садівництва для населення, яке висаджує до 5 гектарів в особистих господарствах. За минулий рік на дотації передбачили 188 тисяч гривень, зокрема, у Горохівському районі отримали підтримку шість сільгоспвиробників.

Не зовсім спрацювали деякі напрямки програми, тож пропонують зняти їхнє фінансування (відшкодування відсоткової ставки або комісії по кредитах наданих молодим особам до 35 років на започаткування агробізнесу в сільській місцевості; відшкодування відсоткової ставки або комісії по кредитах наданих на будівництво (облаштування) забійних цехів).

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становитиме 116,8 мільйона гривень, з яких 52,7 мільйона - кошти обласного бюджету, 56 млн - кошти місцевих бюджетів, 2,2 млн - кошти спецфонду обласного бюджету, які надходять від втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, 4,4 мільйона - кошти спецфонду районних і сільських бюджетів, які надходять від втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, 1,5 мільйона - кошти спецфонду обласного бюджету, які надходять від повернення кредитів, наданих в попередні роки для фінансової допомоги суб’єктам господарювання агропромислового комплексу.

Окрім того, програму продовжать на рік, до 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus