USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волиньрада підтримала програму розвитку АПК

10 Березня 2016 17:52
Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки підтримали обранці обласної громади.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко зауважив, що Програма орієнтована на підтримку особистих селянських господарств та малих фермерських господарств.

Депутат Віталій Заремба зазначив, що профільна комісія підтримала проект програми попри те, що окремі її пункти мають декларативний характер.

Загальний обсяг фінансових ресурсів для реалізації програми становить 58,5 мільйона гривень, з яких 25,1 мільйона – це кошти загального фонду обласного бюджету, 1,8 мільйона гривень – кошти спецфонду обласного бюджету.

Депутат Костянтин Зінкевич запропонував доповнити один із пунктів програми. Так, він попросив передбачити дотацію для фермерських господарств, особистих селянських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які мають до 50 гектарів землі.

На те, що у програмі не згадується галузь льонарства звернув увагу депутат Сергій Сівак. Також він зауважив, що область лишилася без великих молокозаводів.

Посадовець зауважив, що те, що підприємство «Комо» звернуло виробництво, не означає, що молоко в області не заготовляється. Так, 10 тонн молока на день може переробляти цех в Угринові. Юрій Горбенко розповів, що відносно льону є спільний проект з білорусами, який передбачає відродження цієї галузі на Волині.

У підсумку, обранці обласної громади підтримали проект комплексної програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АПК Показати IP 10 Березня 2016 20:05
Зінкевич і Сівак мають землю? Безграмотні Ледарі і популісти.
маша Показати IP 10 Березня 2016 21:12
То що Турака в Угринові досить на всю Волинь?ото аргумент...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus