USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На восьми ЦНАПах Волині встановили сонячні батареї завдяки міжнародному проєкту

7 Червня 2023 22:51
Обладнання із сонячними панелями встановили в ЦНАПах цифрових громад Волині в межах проєкту з енергонезалежності ЦНАПів швейцарсько-української Програми EGAP.

Резервне живлення з'явилося в Центрах Зимнівської, Вишнівської, Шацької, Смідинської, Любешівської, Володимирської, Луцької та Нововолинської громад.

Відтак працівники центрів надання адміністративних послуг зможуть працювати незалежно від ситуації в загальній енергосистемі України. Адже отримуватимуть резервне живлення від сонячних панелей, встановлених на даху.

Таке рішення забезпечить безперервне надання адміністративних послуг мешканцям у разі повторних обстрілів критичної інфраструктури, а в літні дні – економію бюджетних коштів. Бо ЦНАП отримуватиме електроенергію від сонця.

Програма EGAP фінансується Швейцарією та впроваджується Фондом Східна Європа в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та Фондом Innovabridge від 2015 року. Програма цифровізує 44 пілотних громади в шести цільових регіонах: Волинському, Вінницькому, Дніпропетровському, Луганському, Одеському та Чернігівському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus