USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Ягодині у вантажівці з гуманітарною знайшли контрабандний товар на 100 тис.

22 Травня 2020 21:18
На «Ягодині» прикордонники виявили у вантажі з гуманітарною допомогою понад 14 тисяч одиниць незадекларованого товару.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці Держмитслужби.

20 травня, прямуючи з Республіки Польща в Україну, в зону митного митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. Відповідно до поданих до митного контролю документів, слідував вантаж «гуманітарна допомога» на адресу релігійної громаду.

У результаті повного митного огляду зазначеного транспортного засобу, виявлено незадекларований товар в кількості понад 14 тисяч найменувань загальною вартістю 94,5 тисяч гривень.

Таким чином, громадянка Королівства Норвегії, представник компанії відправника через громадянина України намагалась незаконно, з приховуванням від митного контролю, ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії карає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 23 Травня 2020 13:21
Я. власник фірми, яка перовозила дану, справді ГУМАНІТАРНУ допомогу. Скажу, що інформація абсолютно перекручена і не відповідає дійсності. Нажаль, митниця. не відображає правдивої інформації. а ЗМІ це розповсюджують!
Наталія Показати IP 11 Червня 2020 16:32
Добрый день, шановні панове! А ви пробували зібрати цілу фуру гуманітарки? Товари приходять на склад в різні дні, від різних організацій, часто, коли не має людей толком вигрузити і скласти, не те, що все переписати. Таке ж при загрузці фури - часу і помічників обмаль, документів гора, і голова йде обертом від цієї каруселі. Склад, фуру, підвіз товарів з різних організацій, часто дуже далеко від складу - це все добровільний внесок гуманітарщика. Звичайно, краще в барі або на пляжу сидіти, мабуть, більшість гуманітарщиків так і будуть робити. А велика держава буде забезпечувати всих їм необхідним. Бо, знаєте, ходити тут з протягнутою рукою і просити інвалідну коляску б/у або каталку - то не багато честі, державі в першу чергу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus