USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На «Ягодині» вилучили твори живопису на понад мільйон гривень

21 Червня 2018 16:33
Волинські митники вилучили у громадянина Естонії колекцію живопису на понад мільйон гривень, інформує прес-служба ДФС Волині.

Твори живопису, які наприкінці квітня цього року були затримані на митному посту Ягодин, оцінені експертами на 1 мільйон 32 тисячі 400 гривень.

Їх було виявлено в багажному відсіку автомобіля, яким керував громадянин Естонії під час в’їзду в Україну «червоним коридором». Увагу митників привернули 15 картонних коробок, у яких знаходилися 314 картин, 3 ікони та рекламна вивіска, всього – 318 творів живопису. Вони були затримані та скеровані на експертизу до Волинського краєзнавчого музею. Відповідно до висновків фахівців, усі досліджувані предмети мають культурну цінність.

Зокрема, ікони «В’їзд Господній в Єрусалим», «Образ святого Великомученика Дмитрія Чудотворця», «Різдво Господнє (з поклонінням волхвів)», а також рекламна вивіска вина «Опорто» датуються XIX століттям. Тобто, вони виготовлені 50 і більше років тому і підлягають обов’язковому письмовому декларуванню незалежно від вартості та способу переміщення через митний кордон.

314 картин авторства визнаних на світовому рівні художників-авангардистів Дмитра Ракітіна (ДІМА), Василя Кандінського, Олександра Лабаса, Едуарда Штейнберга, Миколи Денисовського, Івана Кудряшова оцінені експертами в 1 мільйон 13 тисяч 900 гривень.

Таким чином, громадянин Естонії був зобов’язаний письмово задекларувати колекцію культурних цінностей, чого не зробив. Зазначені дії кваліфікуються за статтею 472 Митного Кодексу України як «недекларування товарів комерційного призначення» і тягнуть за собою конфіскацію товару з накладенням штрафу в розмірі 100 відсотків його вартості.

Остаточне рішення за протоколом про порушення митних правил прийматиме суд. Твори живопису після експертизи повернуті на тимчасове зберігання на склад митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus