USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Закарпатті поліомієліт підтвердили у пʼятьох невакцинованих дітей, одна дівчинка паралізована

4 Листопада 2021 21:05
Міністерство охорони здоровʼя підтвердило, що в Закарпатській області 12-річна дитина отримала параліч І типу. Після цього випадку ще у чотирьох дітей на Закарпатті виявили поліомієліт. Усі вони не мали планових щеплень від поліовірусу.

Головний епідеміолог області Вікторія Тимчик у коментарі ВВС News Україна повідомила, що ідеться про два різні осередки, де виявили випадки інфікування поліовірусом. Один з них повʼязаний з нещодавнім спалахом хвороби на Рівненщині, пише Бабель.

Перший випадок інфікування зафіксували у 12-річної дівчинки з Тячівського району Закарпатської області, а інший осередок не називають з етичних міркувань. Медики кажуть, що локалізували його.

У чотирьох дітей, які мали контакти з інфікованою дитиною з Рівненщини, підтвердили поліовірус ІІ типу. Лікарі не повідомляють, коли та як діти із Закарпаття контактували з дитиною з Рівненщини. Від вакцинації їхні батьки відмовилися через релігійні переконання, як й у випадку в Рівненській області.

За інформацією Вікторії Тимчик, по медичну допомогу батьки дітей не зверталися. Діти наразі перебувають вдома під контролем сімейної лікарки.

За словами директора Департаменту охорони здоровʼя ОДА Анатолія Пшеничного, на Закарпатті показник вакцинованих від поліомієліту дітей становить 49% і він зростає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 4 Листопада 2021 21:17
знову освячені нищать власних дітей?
Анонім до Анонім Показати IP 4 Листопада 2021 22:51
Це фанатики-сектанти. Вони єретики, тому і освяченими бути не можуть.
Анонім до Анонім Показати IP 4 Листопада 2021 23:14
ви слово "єретики" вживаєте?))) дрова вже підготували, інквізитори?))))... stupid morons(((
Лучанин до Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 09:26
Фанатики-сектанти є скрізь, як серед православних так і серед баптистів. І перестаньте розказувавати Богу хто освячений, а хто ні.
dmd Показати IP 5 Листопада 2021 09:15
Апогей антиваксерського брєду...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus