USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

На Затурцівську спецшколу виділили 2,7 млн і приєднали до неї інтернат

22 Квітня 2021 21:34
До Затурцівської спеціальної школи «Центр освіти» приєднали Липлянську спеціалізовану школу-інтернат та виділили на неї додаткові кошти.

Відповідні два рішення депутати облради ухвалили під час сесії 21 квітня.

Зокрема, під час внесення змін до бюджету для закладу передбачили 2,7 мільйона гривень.

Як зазначив голова бюджетної комісії Орест Маховський, попередньо в цьому закладі відбувалася перевірка уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. За результатами цієї перевірки був виданий припис щодо усунення низки недоліків, на що й потрібні кошти.

Крім того, депутати ухвалили рішення про реорганізацію Липлянської спеціалізованої школи-інтернату шляхом приєднання до Затурцівської спецшколи «Центр освіти». Тож додаткові кошти на покращення матеріально-технічної бази закладу в контексті реформування і приєднання, на думку депутатів, будуть доречні.

Заступниця начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Тетяна Соломіна повідомила, що напередодні фахівці вивчили контингент учнів. Було вирішено, що частина учнів переходять на інклюзивні заняття, а решта будуть навчатися у інших спецзакладах.

«По кожній дитині буде вивчатися, ніяка дитина не має втратити рівень освітніх послуг. Лише 30% дітей, які там навчаються, потребують спеціалізованої освіти. Ті, хто не потребує проживання, можуть спрямувати дітей на навчання Луцький НРЦ. Тих, хто таких умов потребує, переведуть в Затурці, Заболоття», – пояснила вона.

Що ж до майнового комплексу, який до слова, чималий, то поки його доля не вирішена. Зі слів Тетяни Соломіної, його пропонували передати Луцькій міській громаді, проте та не погодилась, бо вистачає власної інфраструктури. На думку першого заступника голови облради Юрія Поліщука, варто розглянути ідею, щоб в частині цих приміщень облаштувати соціальний гуртожиток для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Адже діючий заклад приміщення орендує.

Представниця профільного управління під час засідання переконувала депутатів, що педагогів працевлаштують у інші заклади.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus