USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На ДПЗ людям немає куди викидати сміття

31 Липня 2012 15:14
Стихійні смітники утворилися у луцькому районі ДПЗ. Там на вулиці Мамсурова та Боженка багато років немає сміттєвих баків, відтак люди викидають тверді побутові відходи на звалище.

Як стверджує член громадської організації «Народний патруль», активіст СГО «Молодіжна платформа», Артем Жук, контейнерів для сміття на вулиці немає давно. Тому відходи люди змушені викидати лише тоді, коли їхніми краями проїжджають сміттєвози «Луцькспецкомунтрансу».

«Збирач сміття» приїжджає сюди двічі на тиждень у робочий час. Тобто лише непрацюючі мешканці району встигають «порядно» викинути сміття. Інші ж скидають його на перехресті вулиць Мамсурова та Боженка.




За словами Артема Жука, він ще взимку звертався за допомогою до депутата міської ради від цього округу – Наталі Бунди. Посприявши цьому питанню, обраниця громади отримала відповідь від мера Миколи Романюка.

«Зобов’язано ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» надати свої пропозиції з дислокації та при можливості обладнати контейнерні майданчики з встановлення контейнерів для ТПВ типу «Євро», - йшлося в тексті відповіді.

Так, тепер фахівці роблять зйомку території, аби визначити, чи є технічна здатність поставити там контейнери.

Поки ж на місці потенційних смітників люди просто скидають сміття. Оскільки мішки та пакети час від часу розривають собаки, то люди навіть почали вішати їх на дерева.




Колись місцеві жителі скидали побутові відходи на сусідню територію. Раніше вона була «нічийна», а зараз – то приватна власність депутата міськради Євгена Ткачука. До речі, якраз навпроти неї знаходиться його автосервіс.

Зараза на «депутатській» території встановили табличку, яка забороняє викидати туди сміття.




Якщо на перехресті Мамсурова та Боженка ще є ймовірність встановлення сміттєвих баків, то узбіччя вулиці Боженка звичайні контейнери не врятують. Сюди люди вже років з 6 викидають відходи. Цією проблемою поки ніхто не займається, адже стихійне сміттєзвалище «замасковане» деревами. Як розповів Артем Жук, його громадська організація й буде займатися вирішенням проблеми.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
мамсурова Показати IP 31 Липня 2012 15:30
працюючим людям це проблема - у суботу їздити вони відмовляються вихідний день у них бачите - то для чого такий сервіс і чого ми маємо їм платити немалі гроші. А гроші вимагають платить чи користуєшся тим сервісом чи ні.Поки вони не організують роботу як слід ми їм платити не будемо.
))) Показати IP 31 Липня 2012 16:32
Молодець Артем!Побільше б таких активістів!
Беня до ))) Показати IP 1 Серпня 2012 10:14
Хай би цей "активіст" організував прибирання цієї території та вивіз сміття. А волати та тикати пальцем в когось іншого виликого розуму не треба. Вже більше року цей "активіст" із двома своїми співактивістами намагаються привернути до себе увагу, але не своєю конкретною роботою, а воланнями та брудом, який вони виливають на адресу інших людей.
Дідо Показати IP 31 Липня 2012 16:33
Що значить "фахівці роблять зйомку території, аби визначити, чи є технічна здатність поставити там контейнери. "? Вони там що, ракети мають запускати? Чи для встановлення контейнерів на сміття треба "підготувати місце" списавши тисяч 500 з міської казни? Я це все вже остогидло.....
ЖКП 2 Показати IP 31 Липня 2012 16:59
ЦЕ ВСЕ ДОБРО НАШЕ, НЕ ТРОГАТИ.
дпз Показати IP 31 Липня 2012 17:40
та пустіть машину у суботу як така проблема і всі діла - зробили глобальну катастрофу з елементарних речей.Дайте вихідний працівникам у понеділок і паралельно звільніть пару розумних чиновників які не хочуть ворушити головою-і все буде нормально.
Ткачук Захар Показати IP 31 Липня 2012 17:48
Скільки таких сміттєзвалищ у нашому місті:? І найгірше - смітять люди, що на Боженка, що на Потебні (над останнім вже ведеться робота). І хто винен, що ми так живемо?? )) Нова робота для екології та громадських активістів.
Лучанка до Ткачук Захар Показати IP 31 Липня 2012 20:42
А що вже на Потебні не так? На вул. Даньшина поставили смітники посеред самої вулиці-це нормально? Проїхати чи пройти спокійно не реально,ніс потрібно постійно закривати, бо такий запах тхне,що жах!!! Поставте ті смітники в нормальне місце, у двори квартир, В КОЖЕН ДВІР, А НЕ БІЛЯ БУДИНКІВ,який 4 шт. всього лише 3 смітники, таке видано? ЖАх!!! А на вул. Потебні ще хочете такі смітники поставити,щоб ще з тієї сторони не можна було зайти?! Ви нормально щось вмієте робити, сміття часто вивозити вмієте?! НІЧОГО НЕ ВМІЄТЕ, НІЧОГО!!! ЗАЬЕРІТЬ ТІ СМІТНИКИ І ПОСТАВТЕ ЇХ У СПЕЦЮ ВІДВЕДЕНІ МІСЦЯ АБО ЩОРАНКУ ЧИ ЩОВЕЧОРА ПРИБИРАЙТЕ,БО ЦЕ ЖАХ! А НА ПОТЕБНІ ХОЧА Б МАЛЕНЬКОГО ДЕ-НЕ-ДЕ ПОСТАВИЛИ, а то нічого не можуть, жах!!!Де гроші, де? У Ваших кишенях,остогидло!
Ткачук Захар до Лучанка Показати IP 1 Серпня 2012 13:42
Ви мене напевно з кимось спутали. Моя організація намагається прибрати сміттєзвалище що на вулиці Потебні, поблизу старого цегельного заводу, яке створили самі ж люди, що проживають там... не зрозумів полеміку в мою сторону.
Пародист до Ткачук Захар Показати IP 2 Серпня 2012 16:59
Ти клоун не сміши публіку ...цим займатися повина екологія а не ти вискочка малолєтня...
Лучанці Показати IP 1 Серпня 2012 03:45
Ми не Луцькспецкомунтранс, шоб прибирати, тим більше не двірники! Ви просто менше смітіть і тоді все буде ок! Менше б тут тріпала язиком а в смітник викидала сміття, а не біля цегельного!!! Ну да, ми ж на мерседесах всі їздимо... Ти спочатку елементарних норм дотримуйся і викидай там де треба!!!
жителька приватного сектора Показати IP 1 Серпня 2012 10:42
в нас також мусорка приїздить 2 рази на тиждень але там є чоловік який сам закидає сміття в бак, тобіш біжиш на роботу зранку виставив сміття а вони вдень їдуть і самі його закидають і всі щасливі.
11 Показати IP 1 Серпня 2012 13:29
а чому сплачуючи за послугу я її не отримую -мудрий хлопчина Захар собі не даєш раду подумати?чи можливо ти думаєш що я і мої сусіди олігархи яким на роботу ходити не треба і не треба годувати дітей. Може мені на Кромберг заяву написати - дайте мені вільний від роботи день бо я сміття маю викинути- ну не дибілізм?
мамсурова Показати IP 1 Серпня 2012 13:37
тут машина приїздить на одну точку - хочеш викинути вкидай сам.все що люди виставляють так і лишається лежати на землі і висіти на дереві.
Костя Показати IP 2 Серпня 2012 16:57
Зачем ты сюда свой хлебальничок втулил? А тебе самому что впадло зделать мусорник деревяный збей. Прежде чем кричять сам зделай что-то а потом говори на людей идюот.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus