USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Папу Римського Бенедикта XVI напала фанатка. ВІДЕО

25 Грудня 2009 17:30
У Ватикані здійснено напад на Папу Римського Бенедикта XVI. Під час різдвяного виступу Понтифіка в соборі Святого Петра у Ватикані невідома жінка перестрибнула через загородження, кинулася на Папу Римського і повалила його на підлогу.
Жінка перестрибнула через огорожу в базиліці святого Петра і збила з ніг Папу Бенедикта XVI. Трапилось це на початку Різдвяної меси, але 82-річний понтифік від падіння не постраждав і продовжив служити мессу.
З відео видно, що жінка перелізла через дерев\'яну огорожу, яка відокремлює центральний прохід базиліки від місця, де стоять прихожани, і кинулась до Папи, поки її не забрали охоронці.
На відео видно, як жінка вхопилась за ризи Бенедикта XVI, коли її відтягувала охорона. В результаті понтифік упав на неї.
Спікер Ватикану заявив, що жінка виглядала психічно неврівноваженою, її забрала ватиканська поліція. Крім того, вірянка збила з ніг кардинала Роджера Ечегерея.
Як повідомляє «Українська правда», це був один з найсерйозніших інцидентів, які трапились за 5 років перебування Бенедикта Папою Римським.
Наприкінці минулорічної меси жінка перестрибнула через кордони, щоб наблизитись до понтифікат, але її швидко оточила охорона.
Ця жінка теж носила червоний светр з капюшоном, але прес-служба папи заявила, що це була не та сама жінка, яка атакувала Бенедикта під час цьогорічної меси.
Наразі жінка, яка збила з ніг Бенедикта XVI запевняє, що просто хотіла обійняти понтифіка. Принаймні так вона пояснила свої дії стражам порядку.
Різдвяну службу в цьому році було розпочато на дві години раніше, ніж зазвичай. Причиною цього є похилий вік Папи, якому в квітні майбутнього року виповниться 83 роки, повідомляє Inopressa з посиланням на Libération.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
seal Показати IP 25 Грудня 2009 17:52
Психіка людини - темний ліс. Я не здивуюся навіть, якщо ця жінка виявиться дуже релігійною католичкою і палкою прихильницею Папи. Подібні випадки в історії відомі. Наприклад Марк Чэпмен теж був фанатом Джона Леннона. А ось персональна охорона понтифіка виявилась не на висоті. До таких інцедентів вони повинні бути завжди напоготові.
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 21:00
Чого не зробиш заради кумира :):):). Може може хоталі зцілення,якщо хапалася за ряси?
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 22:38
знайшла час для обнімання! могла й взагалі дообніматися до трагедії. а охоронцям однозначно треба посилити контроль, тим паче це вже не перший прецедент. Але попри все, переконана, Бенедикт XVI обов'язково згадуватиме цю жінку у своїх молитвах за здоров'я
OrestN Показати IP 26 Грудня 2009 20:19
або жінка мала невиліковану хворобу і хотіла лише ісцелитись і зрештою пересвідчитись що папа справжній. Але маркувати її як душевнохворою - це найпростіше. Так поступали у середньовіччя - мільйони були заштамповані як такі.
Lil Boy Показати IP 27 Грудня 2009 04:18
Столько визга ужаас! как буд-то ее там зарезали!))) Вот дура - поражаюсь таким людям! ведь знала что получит по своей дыне!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus