USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Закон про штрафи за руйнування доріг набув чинності: що це означає

25 Вересня 2019 09:42
Законопроєкт № 1047, який передбачає штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом, вступив в силу в середу, 25 вересня. Закон вчора був опублікований у виданні «Голос України».

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування, пише РБК Україна.

Тепер за руйнування доріг перевантаженим транспортом доведеться платити штрафи.

Законом встановлюється, що:

– за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

– перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 10% до 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

– перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм більш 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

11 вересня Верховна рада України прийняла законопроєкт № 1047 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», визначений президентом Володимиром Зеленським як невідкладний. Спочатку нардепи схвалили документ за основу 323-ма голосами. Однак потім його підтримали в цілому, за це проголосував 331 парламентарій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оптимістка Показати IP 25 Вересня 2019 10:57
Дороги спочатку зробіть щоб було що "руйнувати". А штраф за відсутність доріг чи їх незадовільний стан хто буде платити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus