USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проблеми фінансування освіти Волині: малокомплектні школи та ПТУ на балансі міст

8 Грудня 2015 18:18
У низці малокомплектних шкіл в області на навчання одного учня витрачають 53 тисячі гривень щороку. Окрім цього, з наступного року професійно-технічні училища фінансуватимуть за кошти місцевих бюджетів.

Про це йшлося під час публічного обговорення бюджету та перспектив розвитку Волині 8 грудня.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, на Волині налічується 153 малокомплектні школи, з них 56 шкіл першого ступеня, де навчається до 10 учнів. Відповідно до державного нормативу, видатки на навчання одного учня становить 8,8 тисячі гривень, натомість на Волині є школи, де фактичні витрати становлять понад 53 тисячі гривень на одного учня. На думку посадовця, питанням оптимізації мережі навчальних закладів потрібно займатися, а якісні послуги потрібно надавати завдяки використанню шкільних автобусів.


Також законодавство передбачає передачу на фінансування із місцевих бюджетів у 2016 році професійно-технічних училищ та вищих навчальних закладів 1-2 рівнів акредитації (які досі фінансувалися з державного бюджету). Тобто, заклади, що розташовані на території міст обласного значення, будуть фінансуватися з міських бюджетів. Решта фінансуватимуться за кошти обласного бюджету. Ресурс для фінансування таких закладів може бути сформований у рамках нової обласної програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
4612 Показати IP 8 Грудня 2015 20:17
53 тисячі на учня це добре.А якщо тільки 9.7тис.на учня на рік ,то це дуже багато,перевитрата коштів?Вирішення проблеми- закриття малокомплектних шкіл.
виборець Показати IP 8 Грудня 2015 20:18
Давай Свобода кричати : не дамо закрити малокомплектні школи !!!! Ганьба!!!!
Тарас Чурило Показати IP 8 Грудня 2015 22:10
І як це Гунчик відпустив Никитюка в обласну раду звітувати
на сайті Батов Г.Ф. Показати IP 8 Грудня 2015 22:16
0 ============================================================== ================ 0 Якщо батову і решті шпани , кончених освінянських гопників з банди пана Гріціяна Гнилички й самому Гріціяну повідрубувати голови . То після екзекуції вони ще 2-3 години будуть гребти з сиріт і малозабезпечених (малозахищених) , приймати хабарі і займатись поборами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus