USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Нам пощастило народитися у цей час». Федецький – про вступ в тероборону та феномен Зеленського

9 Березня 2022 14:29
В одному зі своїх попередніх інтерв’ю колишній футболіст збірної України лучанин Артем Федецький сказав: «Я в Луцьку. Якщо сюди прийдуть москалі, їх різатимуть, як свиней». У черговому включенні під час всеукраїнського телемарафону «UA разом» лучанин розповів про вступ в територіальну оборону, лідерство президента Володимира Зеленського та звернувся до футболістів, які виступали в Росії, а тепер мовчать.

Артем Федецький зізнався, що спочатку потрапити в тероборону було дуже складно, адже багато патріотів хочуть боронити свій край та рідну землю: «Приємно, що в такий час люди самі виявляють бажання, бо розуміють всю складність ситуації. Вони розуміють і бачать наступ проклятих окупантів – що ті творять на нашій землі, як поводяться з населенням, бомблять уночі забороненими бомбами наші міста. Через це душа болить не лише в мене, а й у кожного українця».

Як зазначив, наразі у Луцьку все спокійно, проте трапляються поодинокі випадки мародерства: «Ми всі прагнемо мирного неба над головою. У місті має бути порядок, не має бути провокацій, незрозумілих груп та осіб, а тим паче – мародерства. У цьому напрямку все добре, люди свідомі, щоправда, в сім’ї не без виродка – трапляються випадки мародерства. Навіть в такий час люди намагаються нажитися на чужому майні. Проте такі випадки поодинокі».

Також Артем Федецький оцінив роль Володимира Зеленського у захисті України від російських загарбників, адже, на його думку, той об’єднав усіх українців, що не вдавалося жодному президенту.

«Напевно, кожному з нас пощастило народитися у цей час, відчути увесь дух українського народу, силу нації, починаючи від президента, яким пишається кожен громадянин України. Він справді верховний головнокомандувач не лише українського народу та ЗСУ, а й один з лідерів світу, на нього всі рівняються, але й дехто йому заздрить. Зараз такий час, що він об’єднав нас всіх, це не траплялося за жодного президента України. Гордість за наш народ та за нашого президента. Ми однозначно переможемо», – впевнений лучанин.

Прокоментував Артем Федецький і популярну репліку «футбол та шоу-бізнес поза політикою», звернувшись до колег, які грали за російські клуби, а тепер мовчать.

«Багато з моїх футбольних «колег» вживали фразу «футбол внє палітікі». Так само «музика внє палітікі» – коли багато зірок шоубізнесу їздили в Росію, а в Україні восьмий рік йшла війна. Зараз вони плачуть, яка в нас тут ситуація – це ганьба. Хочеться звернутися до колег, які грали в Росії, а зараз чомусь нічого не говорять не підтримують. Їх ніхто не закликає брати автомати і йти воювати, хоча, якщо настане такий момент, вони мають це робити. У мене також була можливість поїхати, але я ніколи в житті так не вчинив би, не так вихований. На моїй батьківщині я став тим, ким є. В мене хороша армія вболівальників, шикарні виступи за збірну України, за «Дніпро», за «Карпати». Я готовий стояти до кінця, до нашої перемоги, боронити нашу землю. Потрібно буде стріляти – будемо стріляти. Я вже казав в одному інтерв’ю, що якщо на сході москалів палять, то ми їх тут різатимемо, як свиней», – резюмував Артем Федецький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus