USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нам потрібні РСЗВ: Кулеба відповів на пропозиції Україні піти на поступки Путіну

25 Травня 2022 15:39
Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що стратегія умиротворення та поступок президенту РФ Владіміру Путіну зазнала провалу після 2014 року та не має шансів на успіх.

Про це Кулеба сказав на сесії Всесвітнього економічного форуму «Україна та ЄС: виграють усі», повідомляє Європейська правда.

«Для усіх, хто вірить, що Україна може піти на поступки, щоб умиротворити Путіна, моя відповідь дуже проста. Ця стратегія застосовувалась провідними силами у світі з 2014 року до 24 лютого 2022 року. Поступіться тут, підіть на поступки ось тут, це допоможе запобігти війні. Вона зазнала провалу. Вісім років цієї стратегії вилились у ракети, що вдаряють Київ, та у кровопролиття на Донбасі», – сказав міністр.

За його словами, якщо політики справді хочуть зупинити війну, вони повинні підтримати Україну та допомогти їй перемогти.

«Розумію, що політикам важко визнати помилковість своєї політики і її провалу. Але моє повідомлення наступне: вона провалилась одного разу, вона провалиться знову і не зупинить війну», – додав міністр.

За його словами, в історії є випадки, коли для такого типу стратегії немає місця.

«Я не можу уявити трьох союзників – СРСР, США та Британію – які зустрічаються у 1942-1943 році й кажуть: гляньте, ситуація така важка на фронті, нам треба зв’язатись з Гітлером і запропонувати йому угоду. Можливо, нам потрібно піти на декілька поступок, щоб зупинити його. Ми повинні діяти розумно», – додав Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба також зазначив, що Україна зараз критично потребує РСЗВ, а союзники, які могли би надати їх, очікують політичного сигналу від Вашингтона – тож усе залежить від адміністрації Байдена:

«Проблема ось у чому. У мене тут було вже близько 10 двосторонніх зустрічей. І коли я кажу комусь «Ми знаємо, у вас є РСЗВ – будь ласка, передайте їх нам, це дуже потрібно», то перше запитання, яке лунає у відповідь – «А американці вам вже постачали таке?»

Він пояснив, що без «MLRS ASAP» ситуація на Донбасі для України стане ще важчою, ніж зараз, і вона вже надзвичайно складна. Крім того, без такої зброї українські військові не зможуть почати звільнення Херсонщини, а доки Росія утримує цю територію – вона продовжить тероризувати нелояльне місцеве населення, викрадати врожай та використовувати цю територію для спроб наступу у бік центральної України та в бік Одеси.

Дмитро Кулеба зазначив також, що від моменту прийняття рішення до фізичної появи певної зброї на передовій минає чимало часу, що означає ще більше втрат життів і територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus