USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

«Нам потрібні снаряди та дрони. Задля перемоги будемо всі економити», – Констанкевич про держбюджет

10 Листопада 2023 13:23
Народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич (депутатська група «За майбутнє») вважає, що в ухваленому парламентом держбюджеті на 2024 рік правильно обрані пріоритети щодо оборони і потреб армії.

Про це вона сказала в ефірі Українського радіо.

За словами Констанкевич, бюджет на 2024 рік складний, але в ньому правильно визначені пріоритети: все має йти на оборону і потреби ЗСУ та на соціальну політику.

«Ми всі виходимо із розуміння того, що треба відмовлятися від багатьох речей, які раніше були для нас всіх життєво важливими, і розуміти, що ми не можемо зараз собі цього дозволити, тому що нам потрібні дрони, снаряди, щоб перемогти у цій війні. Це буде непростий і складний для нас усіх рік. Але українці мають розуміти, що для перемоги нам потрібно економити», – зазначила вона.

Депутат додала, що щодо розбудови оборонно-промислового сектору хотілося б бачити більші успіхи. «Наша промисловість не повністю переорієнтувалася на потрібні для оборони можливості. Але тут є ще і фінансові питання», – сказала вона.

Говорячи про закон про нацменшини № 9610, Констанкевич зазначила, що ним «ми створюємо можливості для розвитку цих громад».

На її думку, треба було ще більше комунікувати і докладати більше зусиль, щоб донести нашу позицію. «Ми порівнювали ситуацію з українцями, які проживають в Угорщині і які і близько не мають таких можливостей, які Україна створила для угорців тут. Міжнародним інституціям, зі свого боку, треба зробити теж певні висновки і також переглянути ті правила, які є в європейській спільноті. Можливо, їх теж потрібно змінювати, бачачи, що є такі деструктивні гравці, які з цього мають певний зиск. І ще й підіграють Росії», – наголосила депутат.

Щодо закону про заборону релігійних організацій, які працюють на ворога, Констанкевич зауважила, що завершився термін подачі правок до другого читання, яких на сьогодні є 1200. «Сподіваюся, що в комітеті ми оперативно їх розглянемо і це питання за нами не буде затримуватися», – додала вона.

Як повідомляли, Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 10000 «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з доходною частиною в 1,768 трлн грн та видатками на рівні 3,35 трлн грн. Документ підтримали 276 народних депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ой Показати IP 10 Листопада 2023 15:19
та не смішіть людей. Ми економити змушені, а от чи будете економити ви - депутати - це ще величезний знак запитання.
А до ой Показати IP 10 Листопада 2023 16:15
їм не можна. Вони закони придумують. Гарне харчування, бухло, сон і дєвочкі чи мальчикі. Все має бути по вищому розряду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus