USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Нардепи хочуть скасувати перенесення робочих днів через свята

6 Червня 2021 21:53
До Верховної Ради внесли законопроєкт № 4597, який передбачає заборону перенесення робочих днів через свята.

Ініціаторами виступила група «слуг народу» на чолі з головою парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою, інформує ТСН.

Нардепи вважають, що надмірна кількість перенесень робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, перешкоджає роботі з інвесторами та донорами і формує негативну репутацію бізнеспотенціалу України у світі.

«Аналіз досвіду країн світу у питанні перенесення робочих днів доводить, що в Білорусі, Польщі, Словаччині, Чехії, Литві, Франції, Німеччині, Данії, Нідерландах, США та інших країнах такої практики немає», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Автори документу наголошують, що перенесення робочих днів є типовою радянською традицією, яка до сьогодні зберігається в деяких пострадянських країнах, наприклад, у Росії.

Зазначається, що перенесення робочих днів знижує трудову мотивацію, а також негативно впливає на можливість людини адаптуватися до робочого дня, наступного за довгими вихідними.

«Це підтверджується академічними напрацюваннями у сфері психології праці, відповідно до яких порушення ритму праці та відпочинку істотно впливає на працездатність робітника», – переконують нардепи.

Нагадаємо, що наразі в Україні існує практика перенесення робочих днів. Якщо державний вихідний припадає на суботу-неділю, він автоматично переноситься на наступний робочий день і стає вихідним. До слова, всього в Україні визначено 11 святкових неробочих днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Пасічник Показати IP 6 Червня 2021 22:08
*Продуктивність праці*. .... Самим не смішно, депутати? Хто б говорив, тільки не такі трутні, як ви
Людмила до Пасічник Показати IP 8 Червня 2021 13:51
Не забирайте вихідних.У Європі робочих днів менше чим у нас.
Анонім Показати IP 6 Червня 2021 22:19
То то і оно. Вихідний то в трудяг. А чиновник мусить стояти на трибуні і рукою махати. А це робота чиновника. От він, чиновник, і хоче після роботи вихідний.
Анонім Показати IP 6 Червня 2021 22:26
Правильно,раби повинні пахати.
Ігор луцький Показати IP 6 Червня 2021 22:41
А Третьякова,то ще та роботяга.
123 Показати IP 6 Червня 2021 23:00
Руки прочь от наших законных выходных!!!
Радувець Ларіса Показати IP 6 Червня 2021 23:39
Пани з-за кордону продовжують керувати нами!
лучани Показати IP 7 Червня 2021 07:48
Алкашня та ледацюги будуть проти.
Саша Показати IP 7 Червня 2021 07:51
В деяких країнах Європи "тестують" 4х денний робочий день і обговорюють можливість його закріплення. А в нас якби могли то суботу і неділю відмінили би.
Анонім Показати IP 7 Червня 2021 08:33
це та "слуга народу", що внесла пропозицію підвищити пенсійний вік. Хто їх понавибирав н наші голови? Як зараз пам"ятаю слова "хуже нє будєт".,Виходить, що будєт.
Державний працівник Показати IP 7 Червня 2021 09:01
Я дуже добрий, але якщо на теперішніх зе кяровніків нападе чорна індійська пліснява, не шкода.
Крук Показати IP 7 Червня 2021 09:57
Якщо заборонять перенос робочих днів (які випадають між святами) на суботу, то я тільки за. А то спочатку відпочиваєш 4-5 днів, а потім працюєш по суботах, як... А от забороняти переносити святковий неробочий день на понеділок, якщо він припав на суботу чи неділю, не можна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus