USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Нас дістало свавілля, яке відбувається в країні», – Ігор Палиця на з’їзді партії «ЗА Майбутнє»

27 Серпня 2020 11:37
«Політична партія «ЗА Майбутнє» – це ті, кого дістало свавілля, яке відбувається в державі. Ми зібралися для того, щоб більше нікого в цій країні не діставали непрофесійний уряд, непрофесійні чиновники, непрофесійні представники президента на місцях. Ми все це змінимо», – заявив на з’їзді партії «ЗА Майбутнє» її лідер, народний депутат від Луцька Ігор Палиця.

Насамперед він зазначив, що в нього неодноразово запитували, для чого створювати ще одну партію та вплутуватись у вибори – мовляв, шансів немає, адже партій безліч.

«Нас дістало. Нас дістало те, що ми вже 29 років ходимо по граблях і намагаємось комусь довірити долю країни. Нас дістало, що 29 років ми обираємо кандидатів і політичні партії і помиляємось», – пояснив політик.

Він пригадав, як рік тому всі раділи перемозі Володимира Зеленського, бо всіх дістав Петро Порошенко з його брехнею, залякуванням агресією і крадіжками в армії. Так само раділи, коли побачили результати парламентських виборів, адже сподівались, що монобільшість прийме всі необхідні закони, але вже через місяць, зі слів Ігоря Палиці, стало зрозуміло, що українці знову помилилися. Тому депутати-мажоритарними з групи «ЗА Майбутнє» вирішили створити свою партію.

Дістало всіх!

За словами Ігоря Палиці, уряд країни не відстоює інтереси громадян, зокрема сімей, тому, на жаль, кожен день зменшується число українців, адже помирає більша кількість осіб, ніж народжується.

«Медиків дістало, що за залишковим принципом на них виділяються гроші, що про них згадують тільки тоді, коли настає епідемія. А так вони нікому не потрібні. Зарплата медсестри – 2 тисячі гривень, зарплата лікаря найвищої категорії – 6-6,5 тисячі гривень. І нікого це не цікавить. Вони ж не судді чи прокурори, щоб їм платити по 30-40 чи 100 тисяч гривень. Тільки прокурори та судді ламають життя, а лікарі – рятують життя. Вчителів теж дістало. Заступник міністра каже, що в нашій державі – 33 тисячі зайвих вчителів. Тобто, якщо українці вмирають, українці виїжджають, то для чого нам боротися за вчителів, для чого платити їм нормальні зарплати? Для того, щоб вони їхали репетиторами чи няньками за кордон заробляти гроші, аби прокормити свої сім’ї? Ну для чого? Легше їх скоротити. Для чого нам думати, що українці мають бути освіченими, знаючими, адже, коли вони будуть знати і думати, вони зрозуміють, що їх обдурюють, що держава забирає в них те, що по праву їхнє», – відзначив лідер політсили.
Ігор Палиця впевнений, що ситуація в країні дістала і правоохоронців – не тих, які сидять у кабінетах, а тих, котрі реально боряться за те, щоб на вулицях було спокійно, а також фермерів, котрі не мають грошей, аби заплатити за паї.

«ЗА Майбутнє» – це ті, кого дістало свавілля, яке відбувається в державі. Ми зібралися для того, щоб більше нікого в цій країні не діставали непрофесійний уряд, непрофесійні чиновники, непрофесійні представники президента на місцях. Ми все це змінимо», – зазначив він і наголосив, що партія об’єднала найкращих кандидатів, тих, котрі точно знають, що робити з місцевим бюджетом, як захищати своїх виборців і чого вимагати від держави.

Основні засади: економічний прагматизм і людиноцентричність

У політичній партії «ЗА Майбутнє» виступають за економічним прагматизм, тому вона буде відстоювати інтереси бізнесу, аби громадяни мали роботу, а держава – потенціал для росту економіки.

Читайте також: Економічний прагматизм: Ігор Палиця оголосив головний принцип партії «ЗА Майбутнє»

«Основні засади нашої партії всередині країни – це економічний прагматизм. Ми багато сперечались із цього приводу: економічний патріотизм, економічний протекціонізм. Як правильно сказати? І ми зрозуміли – тільки прагматизм. Наша партія після перемоги буде захищати кожного українця, який у цій країні хоче займатись бізнесом, починаючи від малого підприємця, закінчуючи середніми підприємцями і великими підприємствами. Тільки прагматизм зі сторони держави, захищаючи цих людей, захищаючи їхній бізнес, може створити в цій країні робочі місця і дати поштовх розвитку», – зазначив він.

На думку Ігоря Палиці, основна проблема України – це порожні бюджети. «Порожні бюджети – немає робочих місць. Немає робочих місць і високі податки. Тому наше завдання – економічний прагматизм і зниження податків для економіки України. Ми повинні стати конкурентоспроможними для світової економіки. Це для нас завдання номер один», – констатував політик.

Українці на референдумі мають вирішити, що робити з Донбасом

Ігор Палиця заявив, що головним завданням зовнішньої політики країни має бути припинення кулуарного спілкування в Мінську.

Читайте також: «Припинити кулуарне спілкування в Мінську»: Ігор Палиця про завершення війни на Донбасі

«Ми будемо вимагати припинення кулуарного спілкування в Мінську. Ми будемо вимагати припинення базування нашої зовнішньої політики на Мінських угодах, які були підписані кулуарно і не на користь України. Ми будемо вимагати перенесення цього питання в парламент, щоб у парламенті фахівці напрацювали 4-6 варіантів виходу з цієї кризи. І тільки на загальноукраїнському референдумі українці прийматимуть рішення, що робити з Донбасом, – зауважив Ігор Палиця. – Оберуть реінтеграцію – значить так вирішить більшість народу України, а меншість має підкоритися. Вирішать – замороження конфлікту, значить буде так. І тільки з цим мандатом має їхати керівник нашої держави або спікер парламенту на перемовини й підписувати там міжнародні угоди, якщо потрібно – особисто з Путіним або в Нормандському форматі. Все тільки заради інтересів України».

Лідер партії акцентував, що зовнішня політика країни має передусім захищати інтереси українського народу: «Це аксіома. Ніхто не має права це порушувати».

Говорячи про соціальну політику, Ігор Палиця зауважив, що це держава повинна обслуговувати людину, а не навпаки.

«Ми не обіцяємо того, що не можемо зробити. Ми обіцяємо те, що хочемо зробити, і те, що дасть результат… Ми зараз не при владі, не знаємо, яка дірка в бюджеті, але ми обіцяємо, що створимо робочі місця і забезпечимо нормальні умови для роботи, навчання. Ми зробимо так, щоб запрацювала економіка. Наше завдання – економіка повинна стати базисом цієї країни. Чим сильнішою вона буде, тим сильнішою буде країна. Людина повинна бути в центрі для держави. Держава повинна обслуговувати людину, а не людина – працювати на інтереси держави. В нас людиноцентристська позиція стосовно розвитку соціальних питань», – підкреслив він.

«Ми не повинні дати старим політикам шанс розколоти Україну»

Політик звернув увагу, що партія «ЗА Майбутнє» не виокремлює людей за тим, якою мовою вони розмовляють вдома, у яку церкву вони ходять, із ким спілкуються, яких героїв вшановують.

«Для чого це робити? Для чого нас із вами всі партії, всі політики, які хочуть захищати тільки власні амбіційні інтереси, пхають у минуле? У всіх нас різне минуле, різні герої. Ми нічого з цим не зробимо… Ми не будемо ділити українців на щирих і нещирих. Україна існує для тих, хто живе в Україні, любить її, хоче, щоб вона була сильною. І нам у партії «ЗА Майбутнє» все рівно, якої він релігії, якого кольору шкіри, якою мовою розмовляє вдома (при цьому ніхто не сперечається, що єдина державна мова – українська), яких він поглядів дотримується, якщо він любить Україну, хоче, щоб вона була сильною і яскраво представленою на всіх міжнародних аренах. Це наші базові програмні інтереси. Нами рухають не тези і слова. Нас настільки все дістало, що, якщо ми з вами не змінимо цю країну, не введемо правило, що країна повинна служити людині, а не навпаки, то в нас мало шансів», – зазначив Ігор Палиця.

За його словами, зараз ситуація катастрофічна, адже країну багато років рвуть на шматки, тож врешті вона просто може не витримати.

«Ми не повинні дати старим політикам шанс розколоти Україну. Ми з вами повинні зробити все, щоб Україну об’єднати, українців помирити, щоб українці мали можливість у своїй країні жити та заробляти, вчитися, лікуватися, виходити на пенсію, із задоволенням проводити роки на пенсії. Ми зібралися заради цього, тому в нас все вийде, у нас будуть рейтинги, про які сьогодні розповідають, що їх немає, і ми обов’язково переможемо. А коли переможемо, зробимо свої висновки щодо тих, хто розкрадав країну, хто їй ворог, і будемо спокійно, мирно, чесно, дивлячись людям в очі, обійнявшись, всі разом – Захід, Схід, Північ, Південь – рухатися вперед, у наше майбутнє», – резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus