USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Наші можуть»: у Луцьку зустріли спортсменів, які представляли Волинь на Паралімпіаді. Фоторепортаж

5 Жовтня 2021 17:11
У Луцьку зустріли п’ятьох спортсменів, які представляли Волинську область на Паралімпіаді-2020 у японському Токіо. Зокрема, веслувальникам Сергію Ємельянову та Марині Мажулі вдалося здобути золоту та срібну медалі відповідно.

Нагородження та вручення відзнак спортсменам відбулося у Волинській ОДА.

Так, Волинь на літніх Паралімпійських іграх в Японії представляло п’ятеро спортсменів: Сергій Ємельянов (параканое), Станіслав Самолюк (академічне веслування), Марина Мажула (параканое), Юрій Бабинець (пауерліфтинг), Ярослав Окапінський (легка атлетика).

Волинський спортсмен Сергій Ємельянов виборов золоту нагороду у веслуванні на байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів, випередивши представника ПКР Леоніда Круглова на 0.1 секунди.

Веслувальниця Марина Мажула стала срібною призеркою Токіо-2020 у байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів.
Сьогодні ж спортсменів та їхніх тренерів прийшли привітати чимало посадовців та людей, яким небайдужий спорт на Волині.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко подякував паралімпійцям та привітав їх із чудовими результатами.

«Завдяки вам нас знають на міжнародній арені не лише, як українців, а й волинян. Дякую за вашу працю», – звернувся до спортсменів Юрій Погуляйко.
Натомість голова Волинської обласної ради Григорій Недопад наголосив, що тижні Олімпіади та Паралімпіади проходили особливо, адже усі прокидалися о третій-четвертій ранку, аби слідкувати за виступами наших спортсменів.

«Приємно відчувати, що наші можуть. Ви довели, що гідні того, аби представляти Україну на світовій арені», – сказав Григорій Недопад.
Срібна призерка Паралімпіади в Токіо Марина Мажула від імені всіх паралімпійців подякувала за зустріч та привітання.

«Свої виступи та результати ми присвячуємо вам. Якби не ваша турбота та підтримка, то не було б не лише наших нагород, а й спорту взагалі. В Токіо я дуже відчувала підтримку усіх», – сказала спортсменка.
Відзначимо, що указом Президента України орденом «За заслуги» II ступеня нагородили Сергія Ємельянова та тренера веслувальників В’ячеслава Загребу. Натомість орденом княгині Ольги III ступеня нагородили Марину Мажулу. А звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України» присвоїли тренеру з пауерліфтингу Валерію Дружиновичу.

Сергія Ємельянова та Марину Мажулу нагородили сертифікатами на 50 тисяч гривень. Подякою Волинської обласної ради, а також сертифікатом на 50 тисяч гривень також нагородили Станіслава Самолюка, Ярослава Окапінського та Юрія Бабинця.
Насамкінець начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук відзначив, що п’ять років тому в області навіть не сподівалися, що матимуть спортсменів-паралімпійців, які презентуватимуть Волинь.
«Я впевнений, що Волинь на наступних Паралімпійських іграх представлятиме ще більше спортменів», – резюмував Віктор Галан-Влащук.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus