USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Наступальні дії росіян в Бахмуті дуже низькі, – ISW

30 Травня 2023 10:02
Станом на минулу добу, 29 травня, темп російських наступальних операцій у Бахмуті Донецької області та його околицях, залишається помітно низьким.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Аналітики з посиланням на український Генштаб повідомляють, що російські окупанти вели безуспішні наступальні дії на північний схід від Оріхово-Василівки та в напрямку Іванівського. Наступ на Бахмутському напрямку росіяни не здійснювали.

Тим часом українські сили зберігають позиції на південно-західній околиці міста Бахмут, наголошують у звіті, посилаючись на Міноборони України. Крім того, ЗСУ не намагалися просуватися в цьому районі 28 і 29 травня, щоб визначити пріоритетність інших невизначених завдань.
Своєю чергою, російський блогер стверджував, що українські оборонці досягли невизначених успіхів у напрямку Кліщіївки, а війська РФ атакували біля Хромового, а також у у напрямку Первомайського та Північного.

Український Генштаб повідомив, що війська ЗСУ відбили 12 російських штурмів біля Мар’їнки. Крім того, російські війська здійснили обмежені наземні атаки на заході Донецької області. Зокрема, окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Великої Новосілки.

Як повідомлялося, до Бахмута на заміну «вагнерівцям» заходять повітряно-десантні війська та мотострілецькі підрозділи РФ, що брали участь у війні від 24 лютого 2022 року і мали значні втрати, тому були доукомплектовані мобілізованими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 30 Травня 2023 14:11
Нi,це зрозумiло, Бахмут досi украiнський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus