USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

В Україні поліція разом із Facebook запускає систему сповіщення AMBER для розшуку зниклих дітей

22 Вересня 2021 17:08
У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де його/її бачили востаннє. Ці сповіщення включатимуть детальну інформацію та фотографію дитини. Користувачі соцмережі зможуть отримати всі деталі про зниклого/зниклу, а також поділитися ними з друзями на платформі.

Facebook підтримав ініціативу ювенальної поліції та кіберполіції – і відсьогодні AMBER Alert стане ще одним інструментом у пошуку зниклих дітей.

Емілі Вачер (Emily Vacher), керівниця відділу довіри та безпеки Facebook, зазначає, що для компанії безпека спільноти – понад усе:

«Україна – 25-та країна у світі, в якій Facebook запускає AMBER Alert. Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з Міністерством цифрової трансформації та Національною поліцією України й робимо систему, яка допомагає дітям та їх сім’ям, доступною для українців. Коли зникає дитина, найважливіше, що ми можемо зробити, – якомога швидше поінформувати про це громадськість. Сподіваємося, що, надаючи потрібну інформацію потрібним людям у потрібний час за допомогою сповіщень AMBER у Facebook, ми допоможемо зниклим дітям якнайшвидше повернутися до своїх сімей».
Голова Національної поліції України Ігор Клименко зауважив, що громадяни щодня отримують на телефон чимало сповіщень, і в кожного є такі повідомлення, на які всі реагують миттєво.

«Я прошу вас додати в список важливих повідомлень AMBER Alert – сервіс Facebook, який повідомляє про зникнення дітей. Цей цифровий інструмент, визначаючи ваше місцезнаходження, надсилає сповіщення про дітей, які зникли неподалік. Це момент об’єднання зусиль поліції та всієї Facebook-спільноти заради однієї мети – врятувати дитину від можливої небезпеки. Бо під час розшуку вирішальною може стати кожна хвилина. Тож ми вітаємо впровадження сервісу AMBER Alert в Україні. І сподіваємося на небайдужість та допомогу всіх користувачів Facebook», – зазначив Голова Нацполіції України.
Віцепрем’єр-міністр-Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зауважив: «Запускаємо в українському Facebook надзвичайно важливий цифровий інструмент – AMBER Alert. Це спеціальна система оперативних оповіщень про зниклих у певній місцевості дітей. За допомогою AMBER Alert користувачі Facebook у своїй стрічці новин зможуть побачити фотографію дитини та куди звернутися, якщо її бачили. Як показує світовий досвід, вчасне повідомлення про зникнення допомагає місцевій громаді активно долучитися до пошуку. Працюємо над впровадженням такого інструменту разом з Facebook, Ювенальною поліцією та Кіберполіцією України».
Довідка

Amber Alert, або Child Abduction Emergency Alert – система сповіщення про викрадення дітей.

AMBER є офіційною абревіатурою назви системи America’s Missing: Broadcast Emergency Response, але була названа в честь 9-річної Ембер Хагерман (Amber Hagerman), яка була викрадена і вбита в Арлінгтоні, Техас в 1996 році.

У США поширення сигналів AMBER Alert проводиться за допомогою комерційних радіостанцій, інтернет радіо, супутникового радіо, телевізійних станцій і текстових повідомлень, а також за допомогою систем кабельного телебачення за допомогою Системи екстреного оповіщення і погодних радіо Національного управління океанічних і атмосферних досліджень. Сповіщення також поширюються за допомогою електронної пошти, електронних дорожніх табло, електронних комерційних рекламних щитів і SMS повідомлень. AMBER Alert так само об’єдналися з компаніями Google, Bing і Facebook для донесення інформації відноситься до AMBER Alert населенню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus