USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навчальні центри «АТБ» як кузня кадрів для української торгівлі*

21 Червня 2017 15:00
Відповідальні працедавці, які займаються навчанням своїх працівників, формують високу культуру торгівлі.

У пам’яті українців ще залишилися спогади про мізерний асортимент радянських магазинів, низький рівень обслуговування у них та часом обурливу поведінку продавців. Проте, на щастя, за 25 років незалежності ситуація у цій галузі істотно змінилася на краще.

Чимала заслуга в цьому належить компаніям, які із власної ініціативи, ще декілька десятиліть тому розпочали виховання нового покоління фахівців у сфері торгівлі, які б знали та дотримувалися високих стандартів обслуговування.

Локомотивом цих перетворень стала корпорація «АТБ» – успішна компанія, що має більш ніж 20-річний досвід роботи в галузі торгівлі. Сьогодні це об'єднання великих українських підприємств, що здійснюють свою діяльність у таких сферах бізнесу, як управління активами, виробництво і продаж продуктів харчування, надання послуг у сфері спорту і відпочинку (причому кожне з цих підприємств є лідером у своєму сегменті). Але найвідомішим брендом холдингу є мережа продовольчих маркетів «АТБ», які минулого року відкрилися й у Львівській області. Сьогодні на підприємствах корпорації «АТБ» по всій країні працюють понад 40 тис. осіб. 100% працівників, що обіймають адміністративні посади в торговельній мережі «АТБ-маркет», отримали професійну освіту в учбових центрах компанії. Ці заклади з самого початку були створені як «кузня» кваліфікованих кадрів для української галузі торгівлі.



Якими ж є власні навчальні центри «АТБ»?

Передусім, це гордість компанії, що забезпечує не лише професійне навчання, але й розвиток управлінських якостей керівників і працівників внутрішнього кадрового резерву.

«Усі працівники, задіяні в роботі магазинів мережі, пройшли навчання в наших центрах. Це не лише стартові знання для тих молодих хлопців та дівчат, які не мають досвіду роботи в нашій галузі, але й кваліфікаційні курси для працівників, які бажають рухатися кар'єрними сходами в нашій компанії. Щорічно в навчальних центрах проходять навчання і підвищують свою кваліфікацію більше ніж 4000 осіб», – розповідає Олена Федаш, директор департаменту управління персоналом корпорації «АТБ».

Існує декілька форм навчання. Першою чергою, йдеться про традиційні методи: лекції, семінари, стажування. Але у наш час не обходиться і без нововведень викладачі навчальних центрів «АТБ» все частіше застосовують сучасні формати отримання знань.

«Надзвичайно популярними є корпоративні тренінги, тематика яких спрямована на визначення лідерів, формування управлінських і комунікаційних навичок, навичок презентації, уміння вирішувати конфліктні ситуації тощо», – говорить Олена Федаш.

Слід зазначити, що такі внутрішні тренінги щорічно відвідують більше ніж 1500 працівників з усіх підрозділів корпорації «АТБ».



Навчання у центрах «АТБ» є для працівників можливістю отримати необхідні для роботи і додаткові знання, пройти практику з досвідченими наставниками та скласти іспити. Від результатів цих тестів залежать кар'єрні перспективи, адже успіхи в навчанні дозволяють претендувати на більш високу посаду. Постійно удосконалюючись і набуваючи досвіду, можна пройти шлях від касира до керівника маркетів у регіоні. І таких прикладів багато, оскільки в «АТБ» на керівних посадах немає людей «зі сторони». Усі кадри корпорація виховує самостійно.

До речі, навчання в центрах «АТБ» є безкоштовним. Більше того, час, протягом якого працівник отримує знання, зараховується до загального трудового стажу, що в умовах запланованої урядом пенсійної реформи є вкрай важливим.

«АТБ» надає своїм працівникам можливість безкоштовно навчатися і після цього будувати свою кар’єру в компанії. Це, безумовно, серйозні переваги компанії на сучасному ринку праці.

Перший навчальний центр корпорації «АТБ» розпочав свою роботу ще у 2003 році на Дніпропетровщині. У 2011 році на базі центрального Дніпропетровського навчального центру було організовано регіональне відділення, яке до сьогодні ефективно працює у столиці України – Києві. Нещодавно відкрилося регіональне відділення центру навчання «АТБ» на Заході країни – у Львові.

Експерти позитивно оцінюють такі плани корпорації «АТБ». Враховуючи рівень безробіття, майбутні можливості такого учбового центру надзвичайно широкі.

Отже, тепер ми зможемо нарешті позбутися сумних спогадів про радянські магазини і насолоджуватися високим рівнем обслуговування у сучасних маркетах.

Марина КОВАЛЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 21 Червня 2017 15:23
Ой, прям відкрили Америку. До них на Волині ніхто не стажував і не вчив БЕЗКОШТОВНО?! Я на своїй фірмі ще й зарплату отримувала у перші місяця стажування і навчання))))) І до чого тут радянські магазини...Ще б згадали Римську імперію)))) Таке враження, що проросійська мережа прийшла до нас - і о, чудо чудне - у нас тепер добре)))
Мігель Показати IP 22 Червня 2017 18:33
До Ірини А як би Ви порадили рекламувати мережу? За яким параметром Ви визначили що мережа є проросійською? На нашу думку кількість покупців буде показником, і ціни в АТБ - найнижчі в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus