USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Навчальний рік в Україні планують почати 1 вересня переважно в очній формі

24 Червня 2022 16:24
Офлайн-заняття можливі за умови безпечної ситуації в регіоні. Освітні заклади почали активну підготовку до нового семестру.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко у відеозверненні.

Повідомляється, що в українських закладах освіти наразі активно йде підготовка до нового навчального року.

Як зазначає Тимошенко, для цього в навчальних установах проводяться заходи з посилення безпеки, а саме:

– обов’язкова перевірка закладів освіти та прилеглих до них територій на наявність вибухонебезпечних предметів фахівцями ДСНС

– готовність систем оповіщення. Особливу увагу звертаємо на доступність оповіщення для дітей з порушеннями зору та слуху

– до початку навчального року в кожному закладі освіти мають бути визначені та позначені шляхи евакуації

– у кожного закладу освіти має бути відповідно обладнане укриття для всіх учасників освітнього процесу.

Також адміністрація навчальних закладів створює запаси води й медикаментів та проводить тренування щодо дій у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

Як зазначає Тимошенко, у разі повітряної тривоги освітній процес планують переривати та за можливості повністю чи частково продовжувати його в укритті.

Крім того, учні та студенти, які навчалися у закладах, що наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях або пошкоджені обстрілами окупантів, продовжать навчання в тих самих закладах, проте дистанційно. Або ж в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мама Показати IP 24 Червня 2022 18:45
Ви геть там з глузду з’їхали? Безпечно буде , коли війна закінчиться. Постійна загроза ракетних ударів, Білоруссю лякають. Як не дай Бог підуть, уявляєте паніку в місті ? Як забрати дитину? Хто з чиновників гарантує , що ракета не прилетить в школу? Журналісти давно озвучили в яких школах будуть вчитись діти. Якраз для орків. Як в так звані бомбосховища( де сиро, все ржаве), будуть спускатись одночасно по тисячі і більше дітей за декілька хвилин? Хіба всі що закінчили школу офлайн такі розумні? Це геть не гарантує нічого. Зараз сучасний світ з гаджетами та інтернетом. Працюють дистанційно, Для чого ця показуха в такий небезпечний час? Типу в Україні такі герої всі, що навіть діти вчаться.?! Частина дітей виїхала і буде вчитись дистанційно чи як? Ніхто д не може заставити повернутись. То тоді де справедливість- одні з-за кордону будуть вчитись дистанційно, а моя ( і так в стресі постійному) ще й має піддаватись небезпеці. Всі місця масового скупчення- небезпечні. І ніякі підвали не допоможуть.
Мама Показати IP 26 Червня 2022 09:26
Київ -123 доба… попадання в дитячий садок та житловий будинок. Все що треба сказати тим, хто хоче зібрати дітей за парти…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus