USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Найбільше смородини та полуниці: як розвивають ягідництво на Волині

27 Травня 2024 08:08
Волинські аграрні господарства найбільше садять смородини та полуниці, їх площі відповідно 385 та 348 гектарів. Також в області є 200 гектарів лохини та 128 гектарів малини та ожини.

Загалом на Волині ягідні культури займають площу 1 274 гектари, розповів Суспільному головний спеціаліст департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Каленюк.

На площі 16 гектарів у селі Карасин вирощують малину, ожину, обліпиху, полуницю, суницю садову і суницю дрібноплідну, «альпійку», каже начальниця структурного підрозділу дільниці Вікторія Івашко.
З її слів, врожай ягід збирають з травня до осені.
На підприємстві на постійній основі працює 12 людей. Серед них батько шістьох дітей Юрій Лущук. Цієї весни, розповів чоловік, працювали у три зміни.

«90% працівників – жінки, у господарстві ж потрібні чоловічі руки. Я вже другий рік тут працюю», – говорить чоловік.
У Карасині ягоди вирощують за принципами органічного землеробства, каже керівник підприємства Віталій Ішмурат.
Ягідний кластер (об’єднання виробників ягід – ред.) на Волині об’єднує вісім виробників. Цього року вони збільшили площі ягідників до 300 га, розповів Віталій Ішмурат. Він каже, що на підприємствах постійно працюють150 робітників, а ще орієнтовно пів тисячі працівників залучають на сезонні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus