USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Найбільший у світі конкурс з екології знайшов геніїв серед юних волинян

3 Травня 2022 20:53
У 2022 році Україна виборола почесне право проводити GENIUS Olympiad на регіональному рівні. Представник та організатор конкурсу на Волині – Волинська обласна Мала академія наук – поділилася приголомшливими результатами.

GENIUS Olympiad (Олімпіада геніїв) – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі серед школярів 8-11 класів. Його проводять з 2011 року в Сполучених Штатах Америки. Участь у фінальній частині конкурсу бере понад 1000 школярів з 70 країн світу. Мета глобальної олімпіади – за допомогою науки, мистецтва, творчості, бізнесу краще зрозуміти світові екологічні проблеми та запропонувати неординарні шляхи їх розв'язання.
Нещодавно було підбито підсумки фіналу І Всеукраїнського конкурсу GENIUS Olympiad Ukraine. Як результат – 994 зареєстровані проєкти у 7 категоріях, 811 фіналістів, 78 екоквитків та унікальна можливість представляти Україну на глобальному фіналі GENIUS Olympiad у США.

Результати юних волинян у цьому конкурсі вражають і надихають. Отже, наші школярі:
- вибороли 4 золоті медалі, 14 срібних та 14 бронзових нагород, 12 учнів отримали почесні відзнаки олімпіади;
- зареєстрували 59 проєктів у семи категоріях;
- увійшли в п’ятірку найкращих регіональних афіляцій GENIUS Olympiad Ukraine;
- мають другий найефективніший результат регіонального центру GENIUS Olympiad Ukraine» 2022.

Четверо учнів області виборюватимуть право представляти Україну на Міжнародному фіналі у США, який відбудеться в червні цього року.

У категорії «Наука», номінація «Якість навколишнього середовища» – Юлія Лугініна, слухачка секції кліматології та метеорології Волинської обласної МАН, учениця 10 класу комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради» (науковий керівник – Віталіна Федонюк).

У категорії «Короткий документальний фільм» – Роман Коваль, слухач Волинської обласної МАН, учень 10 класу Старовижівського ліцею (науковий керівник – Оксана Коваль).

У категорії «Мистецтво», номінація «Фото»: Артем Дроздюк, вихованець Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради, учень комунального закладу «Луцький НВК ЗОШ I-II ступенів №7 – природничий ліцей Луцької міської ради» (науковий керівник – Інна Меліхова); Христина Мельничук, учениця 11 класу Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради (науковий керівник – Ірина Бабула).
До слова, кількість представників від Волині у США може збільшитися, оскільки ще трьох переможців національного відбору внесли до листа очікування.

Вітаємо переможців та їхніх наставників і бажаємо нових досягнень у глобальному фіналі!

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus