USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Найгіршу площу в Луцьку реконструюють

21 Грудня 2020 11:34
Площу перед Палацом урочистих подій, що в Луцьку, як і саме приміщення планують відремонтувати.

Про це йшлося 21 грудня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, зараз управління архітектури та містобудування організовує всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу концепцію облаштування території РАЦСу.

«Ми однозначно цю площу будемо ремонтувати, тому що на сьогодні вона серед усіх площ міста знаходиться в найгіршому стані. Вона напіваварійна», – сказав він.

Та додав, що по самому приміщенню РАЦСу вже розроблено проєктно-кошторисна документація, за якою проведено всеукраїнський конкурс.

«Цей конкурс виграли архітектори з Одеси і в нас є проєкт реконструкції цього приміщення Палацу урочистих подій зі збереженням функціональної частини та облаштуванням там філії ЦНАПу. Тому що ЦНАП, який знаходиться на вулиці Лесі Українки, в силу свого місцезнаходження не справляється – є проблеми з доїздом, парковками. Свого часу з тодішнім виконувачем повноважень міського голови ми їздили в Мінрегіон, нам були обіцяні кошти. На жаль, вони не надійшли. Цього року ми подавали проєкт реконструкції РАЦСу на ДФРР. Побачимо, якими будуть результати голосування», – розповів Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
адвокат Показати IP 21 Грудня 2020 11:57
будь ласка,тільки ніякого Бандери на цій площі...Нехай здоровий глузд переможе...
Клава до адвокат Показати IP 21 Грудня 2020 12:25
А я пропоную встановити там пам'ятники класикам марксизму - ленінізму !!!
Мазепа до адвокат Показати IP 21 Грудня 2020 12:25
Мусово шанувати свої історичні постаті, інакше будете змушені шанувати чужинців.
111 до Мазепа Показати IP 21 Грудня 2020 13:33
Вам чужинці мінусів наставили, ще й програмку для цього підключили. Але памятник Бандері там буде, обовязково.
Всезнайко Показати IP 21 Грудня 2020 12:21
Заберіть звідти трамплін імені бандери.
Рудольф Показати IP 21 Грудня 2020 12:28
Очень симпатичная площадь. Оставьте
пфф Показати IP 21 Грудня 2020 12:43
бруківкою закладете?
nick Показати IP 21 Грудня 2020 12:52
якщо тільки в гротескному виконанні
Ах Показати IP 21 Грудня 2020 13:51
Краще пізно чим ніколи. З архітектурної сторони ліве "крило" не збалансоване, зараз там втулили багатоповерхівку яка ще більше підкреслила дисбаланс. Щогли на РАЦСу паплюжать всю площу. Виходить що при реконструкції Щогли необхідно перетворити в ажурну конструкцію (для прикладу на зразок Ейфелової башти чи навіть на зразок металоконструкції ганку ЛНТУ) або їх забрати. Як дивитися в майбутнє то підземний перехід з підземними торговими рядами там буде доречний. Доречі там могла добра частина старого ринку вміститися. Це був би компроміс якого так бракує для знесення строго ринку.
NO до Ах Показати IP 21 Грудня 2020 18:44
ну так, політехнічний - приклад довершеності)) і ринок старий забрати і зробити срач в іншій частині міста і підземні переходи - якраз тема для Луцька (особливо в цьому районі, де заторів глобальних нема) багатоповерхівка, думаю, буде подібна безсмакова там ще не одна п.с. альтернатива старому ринку точно не турецький шИрпотреб, якого і в порті і на варшавці вистачає.. Було би не погано розширити можливості ринку продуктового-приїздного, і то не факт, що на цій території..
Експерт Показати IP 21 Грудня 2020 21:31
Будівля виглядає нормально, просто плити перекласти, будівлю реставрувати, не треба нічого міняти, виглядає в імпералістичному стилі, і не вздумайте реально ставити пам'ятник Бендери не позортеся.
Ах до NO Показати IP 21 Грудня 2020 23:42
Уважно прочитав Ваш пост і думка скалася про Вас гарна. Ви бачите проблему з однієї точки зору я з іншої але ми йдемо в одному напрямку. Поставив Вам Плюс. Ідей по площі дуже багато а сенсу розміщувати їх тут немає, площу будуть РЕМОНТУВАТИ. Проєкт реконструкції РАЦСу зовсім не вплине на композицію площі. Читайте статю між рядками - До РАЦСу зроблять окремий вхід для філії ЦНАПу можливо з невеликою добудовою, Фасад РАЦСу пофарбують а площу застелять бруківкою. Ще десь притулять з десяток ліхтарів для освітлення площі та на худий кінець для підсвітки фасаду. Більшого і не чекайто.
Фахівець Показати IP 22 Грудня 2020 00:03
Замість бетону і памятників посадіть краще зелених насаджень з лавочками та фонтаном, зробіть фотозону для молодят

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus