USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Наймолодшому учаснику – 2 тижні: у Луцьку відбувся забіг у вишиванках на підтримку ЗСУ

28 Серпня 2022 21:45
У Луцьку відбулася одна з найбільш патріотичних спортивних подій в України – легкоатлетичний «Забіг у вишиванках». Під час спортивного дійства збирали гроші на потреби ЗСУ.

Акція відбулася у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Оскільки у Луцьку скасували заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, забіг перенесли з 24 серпня на 28 серпня.

Усього у патріотичному забігові взяли участь 145 зареєстрованих учасників, утім були й такі, які бігли без попередньої реєстрації. До слова, реєстрація дорослих учасників вартувала 300 грн (без футболки) та 600 грн (з футболкою Joma). Діти брали участь у спортивній акції безкоштовно.

Формат забігу – Fun Run, тобто без системи обліку часу. Учасниками забігів на 2 км (1 коло) та 10 км (5 кіл) могли стати всіх охочі. Проте кількість учасників була обмеженою – 300 місць.

У програмі заходу також передбачили і дитячі забіги: 100 м – для малюків до 7 років, 500 м – для дітей віком від 8 до 12 років.

Розпочали спортивний захід із виконання Гімну України під акомпанемент юної скрипальки Яни Лободи та вшанування хвилиною мовчання загиблих захисників України та мирних громадян.


Після цього для розігріву учасників провели руханку.
«Це – всеукраїнський патріотичний забіг, який відбувається з 2014 року. Мета – об’єднати усі області України. Але у зв’язку з воєнними діями у нас немає можливості цьогоріч задіяти у акції всі регіони, тому беруть участь у заході лише 11 областей. Під час дійства ми збирали кошти для підтримки ЗСУ. І так буде щорічно. Хотілося провести забіг саме 24 серпня, але такої можливості не було, адже всі заходи скасували у зв’язку із загрозою ракетних ударів», – зазначив директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.
Він наголосив, що дуже важливо, аби у спортивно-патріотичних акціях брали участь діти.

«Діти розуміють не лише цінність здорового способу життя, а й у них формується патріотично-національна свідомість. На даний момент це дуже важливо, адже фактично всі сучасні українські діти є дітьми війни. Вони чітко розуміють, що таке війна і яку ціну ми платимо за можливість проводити подібні забіги», – каже співорганізатор спортивної події.

Наймолодшим учасником забігу став лучанин Лев, якому лише 10 днів від народження. Щоправда, свою першу бігову дистанцію юний козак долав у дитячому візочку.

Як розповіла його мама Ірина Долинська, сім’я у неї – спортивна.

«Тато у нас спортсмен, тому беремо участь у кожному забігу. Я бігаю на менші дистанції, чоловік на більші. Коли у нас народився молодший син, як і старшого п’ятирічного Владислава, зареєстрували його у заході», – каже молода матуся.
Натомість одним із найстарших учасників забігу став 60-річний майстер спорту з марафонського бігу Олександр Галайда.
«Можна сказати, що провів у цьому парку пів життя. Сьогодні вперше бігатиму у вишиванці, до цього бігав лише у майках і трусах. Зрештою, ця акція дуже цінна і для виховання, і для збору коштів для ЗСУ. Сьогодні біжу не лише у вишиванці, а й з прапором Канади. Це роблю на знак подяки канадським волонтерам із асоціації «Тризуб» з міста Брендон, які нещодавно через мою дружину передали 40 фільтрів для води, які вже вчора поїхали до хлопців у Бахмут. Вони підтримують нас, а ми таким чином підтримаємо їх. Вже передали нашим воїнам допомоги на більш, ніж 100 тисяч доларів», – каже чоловік.
Усіх учасників забігу у вишиванках нагородили пам’ятними медалями. Гроші, які зібрали під час заходу, зі слів Володимира Захожого, підрахують у понеділок, 29 серпня.

Вікторія СЕМЕНЮК


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus