USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найскорботніший день новітньої історії: у Луцьку вшанували пам'ять Героїв, полеглих в Іловайську

29 Серпня 2019 13:18
Молитви, квіти та вдячність самовідданим Героям: у центрі міста вшановували пам'ять загиблих захисників.

Панахида та вшанування пам'яті військовослужбовців загиблих в АТО/ООС біля пам'ятного фотостенду «Загинули за Єдність України» відбулися 29 серпня у Луцьку.

23 серпня цього року президент підписав указ про щорічне відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників, як загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Про це глава держави оголосив під час урочистостей з нагоди святкування Дня Незалежності України.

29 серпня 2014 року в Іловайську на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових, як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів. Саме тоді Україна втратила найбільшу кількість захисників, ці серпневі події залишаться в історії як величезна трагедія, і водночас приклад героїзму і самовіддачі наших захисників.

Трагедія також чорним крилом торкнулася Волині, адже в операції брала участь 51 ОМБ, бійці спецроти МВС «Світязь», а також волиняни у складі добровольчих батальйонів.

У Луцьку молилися за тих, хто загинув у тій страшній трагедії. Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що це літо наповнюється багатьма подіями різного змісту, але однією з тих, від яких щемить серце? є день загибелі наших бійців. Українці зараз багато очікують від нової Верховної Ради, керівництва, адже Іловайський котел виник через тогочасне керівництво держави та армії, його малодушність. Він відзначив, що у той час ми отримали ніж в спину від тих, хто називав себе нашими старшими братами, давали нам гарантії про ненапад і цілісність кордонів.

«Сьогодні приходить на розум одне українське прислів’я: «москалеві як собаці, не вір ніколи». Коли він запхне тобі ножа, не знаєш. Тому ми чекали то Муравйова, то інших «визволителів», Ковпака, який гуляв нашим Поліссям, але, напевно, згадуючи сьогодні героїв, ми стаємо тверезішими, реалістичнішими, дивимося на життя більш прагматично, надіємося на себе, народжуємо справжніх керівників, героїв, ми ростемо, тому що періодично стоїмо біля фотостенду, який не дає нам розслабитися», - відзначив владика.

Висновок, з його слів, у тому, що надіє може бути тільки на Бога, який народжує порядність у наших серцях, надіятися треба на свою працю, на дух, який ми маємо і почати любити свою землю, захищати її, трудитися для неї? і ані шматка її нікому не віддавати.

Після покладання квітів до фотостенду присутні спільно виконали Державний Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus