USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

Назвали на честь Волдеморта: в Австралії виявили новий вид мурах

17 Квітня 2024 00:36
В Австралії виявили новий вид мурахи. Через її блідість та звичку жити глибоко під землею комаху назвали на честь головного антагоніста Гаррі Поттера – Волдеморта.

Ймовірно, ця мураха є хижаком, повідомляє IFLScience із посиланням на дослідження, опубліковане в науковому журналі ZooKeys, пише УП. Життя.

Два екземпляри мурахи виявили у регіоні Пілбара, що на північному заході Австралії. Для цього вчені опустили сітку у 25-метрову яму й зішкрябували її стінки.

Новий вид назвали Leptanilla voldemort. Вони мають дуже тонке тіло, довгі веретеноподібні вусики й ніжки та довгі, гострі мандибули (верхні щелепи). Ці мурахи є практично прозорими.

Читати ще: Учені ідентифікували три нові види вимерлих гігантських кенгуру

Як зазначили науковці, назва виду «віддає данину поваги антагоністу серії книг про Гаррі Поттера, Лорду Волдеморту, жахливому чарівнику, який, як і нова мураха, стрункий, блідий і процвітає в темряві».
«Leptanilla voldemort майже напевно є хижаком, страшним мисливцем у темряві. Це підтверджується тим, що ми знаємо з небагатьох спостережень за мисливською поведінкою інших видів мурах Leptanilla», – сказав співавтор дослідження Марк Вонг.

За його словами, мурахи Leptanilla здатні знерухомити набагато більших за них сороканіжок, щоб далі ними харчуватися.

На що саме полює L. voldemort, невідомо, але у тій місцевості є низка підземних безхребетних – сороканіжки, жуки та мухи.

Leptanilla – це рід важковловних мурах, до яких належить близько 60 видів. Вони утворюють невеликі колонії та гнізда і харчуються суто під землею.

Мурахи цього роду бліді, сліпі та крихітні – розміром лише 1-2 міліметри. Через це їх рідко знаходять і мало вивчають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus