USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Назвали найвищу гору в світі

5 Липня 2023 00:54
Вчені заявили, що найвищою горою у світі від основи до вершини вважається сплячий вулкан на Гаваях (США) Мауна-Кеа. Висота гори становить приблизно 10 305 метрів і вона в рази вища від Евересту.

Про це пише Science Focus.

Зазначається, що більша частина Мауна-Кеа перебуває під водою в Тихому океані. У воді криється близько шести тисяч метрів, а 4 205 підносяться над рівнем моря. Загалом Мауна-Кеа приблизно на 1,4 кілометра вища ніж Еверест.

Вулкан утворився близько 4 500 років тому. Геологи вважають, що він ймовірно знову буде вивергатися.

Також вчені вирахували, що другою найвищою точкою на Землі є діючий вулкан на Гавая Муана-Лоа. Його висота – 9, 17 кілометра, але п’ять кілометрів приховані під поверхнею води.
На третьому місці за висотою – гора Чімборасо в Андах в Еквадорі. Це неактивний вулкан з піком висотою 6 310 метрів над рівнем моря.
З огляду на те, що він розташований в одному градусі на південь від екватора, тобто ближче, ніж будь-яка інша гора, то технічно можна вважати, що його вершина розташована найближче до Сонця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Комаров Показати IP 5 Липня 2023 08:17
Тепер чекаємо спеціальні експедиції, в яких альпіністи будуть частину сходження долати в батискафах зі спеціальним приводом від мускульної сили, на рівнях з прийнятним тиском виходити в аквалангах і вже по досягненню суші продовжити сходження в більш класичному стилі
Саміра Показати IP 10 Січня 2024 17:25
А Еверест

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus