USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому на Волині знизився рівень вакцинації

25 Вересня 2020 19:57
Через пандемію коронавірусу на Волині знизився рівень вакцинації серед дорослих та дітей. Максимально низьким він був у квітні.

Про це розповіла лікарка відділення імунопрофілактики обласного центру громадського здоров’я Леся Іванишин, повідомляє Суспільне. Волинь.

Низький рівень охоплення щепленнями медики спостерігали ще на початку року. Чимало волинян посунули календар вакцинації через епідемію коронавірусу. «На початку пандемії було досить мало знань про саме захворювання. Але вже після позиції міжнародних організацій ми бачили зростання рівня охоплення щепленнями в травні й до сьогодні», – інформує лікарка.

У серпні, перед початком нового навчального року лікарі зафіксували значне зростання рівня охоплення щепленнями. «Потрібно розуміти, що ми перші 3-4 місяці втратили. І потрібно зараз надолужувати вакцинацію», – каже Леся Іванишина.
«На Волині рівень вакцинації дітей до року нині майже 50%», – розповіла керівниця управління здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук. Ревакцинація серед дорослих менша. «В Україні – 28%, у нас – 24,1%. В принципі, у нас не катастрофічна ситуація», – інформує медичка й додає, що за останні роки серед волинян не фіксували захворювання на дифтерію.
Педіатриня Луцької міської дитячої поліклініки Ірина Поручнік говорить, що із 951 пацієнів на її дільниці 10% дітей не мають усіх необхідних щеплень. Батьків часто доводиться переконувати у необхідності вакцинації. «Є різні релігійні якісь поняття, бояться, надивляться відео. Розповсюджують диски антивакцинальні, вони нічим не підтверджені їхні боязні про вакцинацію», – інформує лікарка.

У Луцькій міській дитячій поліклініці отримати щеплення можна після огляду сімейного лікаря та за попереднім записом. Від дифтерії, кашлюка, правця використовують вакцину індійського виробника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 25 Вересня 2020 20:16
Народ просто тупіє.
Обурена до Анонім Показати IP 26 Вересня 2020 10:21
Це ви тупієте, раз думаєте, що вакцина (та ще й вироблена в індії - найбіднішій і антисанітарній країні світу) чимось допомагає і не є небезпечною!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus