USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не більше 600 га в одні руки: волинський нардеп пропонує правки у законопроєкт про землю

29 Листопада 2019 08:29
Продавати в одні руки не більше 600 га землі, не продавати землю тим, хто не проживає на тій території, де хоче придбати гектари – основні правки, які пропонують депутати-мажоритарники, серед яких і волинський нардеп Вячеслав Рубльов.

Про це нардепи повідомили під час спільної пресконференції, яка відбулася 27 листопада, інформує пресслужба Рубльова.

Зокрема, народні депутати Олександр Дубінський, Юлія Яцик, Ольга Василевська-Смаглюк, Ігор Фріс, Олександр Матусевич та Вячеслав Рубльов напрацювали низку правок до проєкту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

За словами Вячеслава Рубльова, вказаним законопроєктом найбільше стурбовані представники малих селянських господарств.

«Під час роботи на окрузі постійно звертаються селяни та фермери, які бояться того, що в якийсь момент земля, на які вони працювали, опиниться в руках тих, хто ніколи не займався сільським господарством. Ми за те, аби українці були власниками землі, могли нею розпоряджатися, заробляти та створювати власний сільськогосподарський бізнес», – зазначає нардеп.

Тож народні депутати пропонують встановити обмеження щодо придбання землі сільськогосподарського призначення – її можуть придбати в тій чи іншій місцевості лише ті, хто там проживає та зареєстрований. Змінювати цільове призначення с/г землі можуть тільки громадяни для зведення житлових, господарських чи громадських будівель і тільки в межах дозволених для приватизації.

«Є обмеження – 5 років власник землі повинен сам попрацювати на ній і лише після цього передавати землю в користування іншим особам. Ми чітко регламентуємо скільки землі може бути в одних руках, в тому числі і через пов’язаних осіб. Граничний обсяг в розмірі 100 га в межах ОТГ, 300 га – в межах області і 600 – в межах цілої України», – зазначають народні депутати.

Вячеслав Рубльов підкреслює: великі сільськогосподарські компанії будуть існувати та працювати далі – ми не обмежуємо їхні права. Але вони будуть орендувати землю у власників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 29 Листопада 2019 14:28
Хужє нє будєт, правда ?
Виборець Показати IP 29 Листопада 2019 20:06
не розказуйте байки, холдинги оформлять землю на підставних осіб, як це зараз робиться на фірмах - прибиральниця і та ФОП, аби не платити податки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus