USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Закон про банки – це індульгенція тим, хто пограбував Україну на 500 мільярдів», – Ігор Палиця

15 Квітня 2020 13:47
Народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця вважає злочином проти українського народу нещодавно ухвалений закон про введення ринку землі і сподівається, що Конституційний Суд України визнає його нелегітимним. Неконституційним Ігор Палиця називає і так званий антиколомойський банківський закон, який захищає тих, хто роками грабував державу.

Про це він заявив 14 квітня під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

Зі слів Ігоря Палиці, група «За майбутнє», до якої він входить, спільно з «Батьківщиною» уже готують звернення в Конституційний Суд, аби довести неконституційність земельного закону.

«Яким чином вночі можна приймати рішення про продаж землі? Це те, що дісталося нам 28 років тому і стало власністю всіх українців», – обурюється нардеп.
Читати ще: «Хочу всіх заспокоїти. Волинь до епідемії, якщо вона, не дай Бог, буде, готова», – Ігор Палиця

Крім того, Ігор Палиця наголосив, що міжнародні експерти й організації, які фінансуються закордонними грантами, активно працюють над тим, аби сформувати громадську думку про те, що закон щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалений нещодавно в першому читанні, спрямований насамперед проти колишнього власника «ПриватБанку» Ігоря Коломойського.

«Ні, друзі, це закон не проти Коломойського. Це закон проти того, щоб людей Гонтаревої, Порошенка, Рожкової, МВФ, всіх, хто були причетні до того, щоби розікрасти і «покласти» банківську систему України, не можна було переслідувати за законами України», – пояснив нардеп.

«На 500 мільярдів гривень було ліквідовано банків в Україні за час правління Порошенка і Гонтаревої. Це банки, де було майно людей, – наголошує політик. – І в цьому законі ні слова немає про «ПриватБанк»… Це неконституційний закон, який дає індульгенцію тим людям, які п’ять років розкрадали цю країну. Тому МВФ і вимагає, тому що він – співучасник цього пограбування України. Він вимагає землю, щоб скупити дешево, тому що Україна не має на це сьогодні грошей».

Ігор Палиця пояснює: немає нічого дивного у тому, що за банківський закон голосували депутати «Голосу», «Європейської солідарності» і «Слуги народу».

«Адже «Голос» фінансується інвестиційною компанією Сороса. «ЄС» – це Порошенко, Гонтарева і компанія, яким цей закон потрібен, тому що вони вкрали ці гроші в України – 500 мільярдів. «Слузі народу» цей закон потрібен, тому що нібито МВФ дасть 8 мільярдів, хоча 17 треба буде віддати», – зауважив він.

Ситуативну коаліцію між цими політичними силами Ігор Палиця називає не інакше, як «тимчасовою організованою злочинною групою».

«В одних – для прикриття злочину, а в інших – для створення злочину», – зазначив депутат.

Загалом, Ігор Палиця наголошує: нині потрібно ухвалювати цілу низку законів для розвитку України. Й скористатися варто кращим зарубіжним досвідом.

Аби унеможливити міжнародну корупцію, слід терміново ухвалити закон про обов’язкову реєстрацію всіх іноземних грантових організацій. «Незалежно від того, чи це Росія, чи США, чи Європа», – наполягає політик.

«Це обов’язково треба врегульовувати на законодавчому рівні й приймати закон і про лобізм, і про реєстрацію всіх зовнішніх агентів. Це діє у всіх цивілізованих країнах», – наголосив парламентар.

«Якщо йдеться про економіку, то в першу чергу треба змінити керівництво Нацбанку, треба поставити професіоналів, які понизять облікову ставку, аби запрацювала банківська сфера і кредити можна буде взяти під 5-6% річних… Потрібно переосмислити весь Податковий кодекс України для того, щоб запрацювала економіка», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
За Показати IP 15 Квітня 2020 18:23
Все чітко і правильно.
Олександр Показати IP 16 Квітня 2020 08:16
То ждіть дефолт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus