USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Не було шматка черепа, мозок пульсував», – нацгвардієць з Волині про досвід порятунку людського життя

10 Листопада 2023 07:17
«Сучасний солдат не тільки має вміло воювати, але й лопатою працювати, й медицину добре знати», – розповідає гвардійєць Петро на псевдо Волинь. Він разом із побратимами боронив інфраструктурний обʼєкт Дніпропетровщини, у який влучила ворожа ракета.

Воєнним досвідом нацгвардійця, який нині служить на Волині, поділилися у військовій частині 1141 Нацгвардії, що у Луцьку.

Петро пригадує, як під час оборони аеропорту доводилося рятувати побратимів.

«Я взяв котелок, який був округлої форми, наложив пораненому охоронцю на голову і перемотав бинтом. Шматка черепу не було, мозок пульсував. Звичайно, я був не сам, мені допомагали евакуйовувати потерпілого мої товариші. По прибуттю швидкої допомоги медики констатували, «що хлопці все зробили вправно і вчасно. Завдяки цим діям чоловік вижив, – розповідає гвардієць. – Його мама приїжджала до нас і дякувала, що ми врятували сину життя».

Читати ще: Ресторанну кухню поміняв на військову: лучанин готує обіди для нацгвардійців

Петро розповідає, що усі навчання, які він отримував під час служби, дуже знадобились. Навіть тоді, коли підрозділ тимчасово не перебуває в зоні бойових дій, все одно він має навчатись, тренуватись, рити окопи, стріляти. Ці вміння, каже гвардієць, треба удосконалювати аби довести до автоматизму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus