USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Не можна позбавляти людей пенсій через несплату комуналки, – Ігор Палиця про автоматичне списування боргів

12 Липня 2021 11:09
Борги за комунальні платежі тепер автоматично списуватимуться з банківських рахунків українців. Кошти зніматимуть навіть із соціальних рахунків, на які людям нараховують пенсії та зарплати.

У той час, як українці ледь зводять кінці з кінцями, намагаючись прогодувати сім’ї в умовах шаленої інфляції, влада хоче здерти з людей останнє, вважає народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця

Арештовувати кошти боржників буде нова система виконавчого провадження, яку днями запустив уряд. Якщо раніше борги примусово стягувалися тільки за аліменти, то тепер – і за комуналку. Зрозуміло, що до цієї системи охоче приєдналася низка банків. Незалежні експерти вважають, що нововведення з’явилося саме через фінансове та банківське лобі.

Хоча уряд запевняє, що рахунки неплатників блокуватимуть лише після рішення суду, у дійсності це дуже часто відбувається в його обхід – за допомогою документа від нотаріуса. А перевантажені справами суди навряд чи ретельно розглядатимуть кожну з майже 400 тис. справ щодо комунальних боргів. Найімовірніше, рішення на користь арешту рахунків будуть поставлені на потік.

Читати ще: Стабільне податкове законодавство та знижені податки, – Ігор Палиця про те, як зупинити безробіття в Україні

«Я вважаю, що погашати борги потрібно. Це вкрай важливо для нормальної роботи місцевих, особливо міських бюджетів. Ті, хто має стабільний дохід вище середньої зарплати по економіці, мають сплачувати борги. Бо інакше борговий колапс призведе до зупинки цілих галузей економіки.

Проте українці, які хочуть, але фізично не можуть оплачувати рахунки, мають багато запитань до уряду. Хіба це правильно, що держава заганяє законослухняних громадян у боргову пастку тому, що зростання тарифів набагато випереджає збільшення пенсій і соціальної допомоги? Чи не стане примусовий арешт коштів пенсіонерів та малозабезпечених останньою краплею, що переповнить чашу людського терпіння?» - вважає Ігор Палиця.

Читати ще: Партія «ЗА Майбутнє» закликає уряд підвищити пенсії та зарплати відповідно до індексу зростання цін

Разом з тим депутат закликає уряд призупинити дію зазначеного наказу Мінюсту в частині, яка стосується примусового арешту і списання коштів пенсіонерів та малозабезпечених, для яких пенсія та соцдопомога є єдиними офіційними доходами. Адже, на думку політика, таке рішення буде соціально справедливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 12 Липня 2021 12:11
соціальна справедливість в розумінні влади - це мільйонні доходи слуг народу і копійчані доходи інших
Фу Показати IP 12 Липня 2021 13:20
Пенсіонерів опустили нижче плінтуса,забрали все як у 1937році,довели до голодомору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus