USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через борги за комуналку житло можуть виставити на торги

23 Листопада 2016 08:33
Колектори на законних підставах зможуть забрати житло, якщо борги за послуги ЖКГ будуть складати 10 мінімальних зарплат.

Про це повідомив екс-міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, - інформує Golos.ua.

«Судове рішення можуть прийняти заочно, і якщо воно не будуть оскаржене, то може бути виконано приватними виконавцями. Тобто, житло може бути виставлено на торги. Тому власникам квартир краще не доводити ситуацію до судового стягнення боргів», - сказав А. Кучеренко.

До слова, нагадаємо, у Луцьку вперше в Україні продали квартиру через борг за комунальні послуги. Єдине житло для лучанина Олександра Швейгера та його бабусі продали на аукціоні минулої весни. Причина — борг за комунальні послуги, який становив майже 50 тисяч гривень.

Також, зі слів експерта, українцям за неоплачені борги можуть почати відключати світло і опломбувати газові лічильники. Крім того, можуть знімати гроші з кредитних карток, і заборонити виїжджати з країни.

«У Росії вже існує така напівзаконних практика заборони виїзду з країни. В Україні її теж можуть застосувати. А власникам кредитних карток варто задуматися - чи варто ними користуватися, так як з них можуть списати кошти за борги. Нацбанк подарував приватним виконавцям дієві інструменти, серед яких - можливість стягнути борг з банківського рахунку боржника», - сказав А. Кучеренко.

Правозахисниця Тетяна Яблонська радить позбутися кредитних карток. Так як велика ймовірність, що в українців зніматимуть з них гроші, щоб списати борги за комуналку.

«Довіри до банківської системи немає. Я б радила позбутися цих карток», - сказала Яблонська.

Нагадаємо, Рада проголосувала за закон, де даються все права приватним виконавцям, хто крім державної виконавчої служби, на стягнення боргів і вилучення майна за рішенням суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мешканець Показати IP 23 Листопада 2016 08:49
Брехло той Кучеренко,ніяк не наговориться.А що він зробив-міністр х*ров.А зараз всіх повчає як жити,ВОНА повчай.
kollektor-r-r-r Показати IP 23 Листопада 2016 09:16
для цього і підняли тарифи!... раби не повинні мати власне житло...
Гідність прийшла!! Показати IP 23 Листопада 2016 09:46
коментар було видалено
ого Показати IP 23 Листопада 2016 10:22
ващє сху*лі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus