USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Не з’являється в апеляції, бо проходить ВЛК: лучанина засудили до шести років тюрми за збут наркотиків

28 Квітня 2024 13:46
Лучанина покарали шістьма роками в'язниці за збут наркотиків. Чоловік усе заперечує. Мовляв, купував лише для власного вжитку та інколи ділився з друзями. На засідання в апеляційному суді він не з’являється.

Лучанин, який працює фасувальником на одному з підприємств, попав у поле зору правоохоронців як особа, яка торгує наркотиками. Першого разу він засвітився, коли за сотню продав перехожому згорток з амфетаміном. Цього покупця до проведення оперативної закупки залучили працівники поліції, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Згодом у під’їзді одного з багатоквартирних будинків обвинувачений продав чоловікові згорток речовини за 500 гривень. І цього покупця підіслали правоохоронці.

Зловмисник свою вину визнавав частково. Він наполягав на тому, що купував наркотики для себе, і категорично заперечував, що торгує ними. Нібито 100 гривень від першого покупця отримав за витрачене пальне.

«21.11.2022 знову зателефонував ОСОБА_8 з аналогічним проханням, той скерував його до магазину «Велмарт», там стояв автомобіль, звідки йому і передали амфетамін. В той час зателефонувала дружина, попросила занести дитячий візок, тому він повернувся додому. До нього під’їхав ОСОБА_9, вони розділили амфетамін, останній дав 500 грн, щоб він закинув гроші на картку, що він у подальшому і зробив», – так пояснював обвинувачений другий епізод у суді.

Покупці свідчили протилежне: гроші давали саме за амфетамін.

Чоловіку присудили шість років позбавлення волі. В апеляцію він не приходив із невідомих причин.
Читати ще: Мав при собі 140 закладок із наркотиками: у Луцьку судять 18-річного студента

На нещодавньому засіданні з’явився його адвокат Андрій Карпук. Він пояснив, що обвинувачений нині проходить військово-лікарську комісію. «Мій підзахисний проходить медичну комісію. Немає документів, але є відношення, адресоване волинському ТЦК від військової частини. Це відношення-вимога на мого підзахисного», – сказав адвокат.

Тому захисник просив укотре взяти перерву в засіданні, аби він міг згодом надати додаткові документи за результатами проходження ВЛК і рішення про мобілізацію. Прокурору довелося погодитися, адже без обвинуваченого засідання провести неможливо.

«Якщо на наступне судове засідання сторона захисту не підтвердить документально ті обставини, на які посилається, зокрема проходження обвинуваченим медкомісії, то я буду ставити питання про його примусовий привід», – наголосив прокурор Ігор Смага.

У засіданні оголосили перерву до липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Байден Показати IP 28 Квітня 2024 15:13
Яке йому ВЛК - на нары в табори, кому він потрібен у війську, там зараз таких досить, проблеми командиру і підстава бійцям... Таке ЧМО можна викреслити на йух з життя ...
андрійко до Байден Показати IP 28 Квітня 2024 23:47
шпариш змість нього під Очеретяне, Донецька область?
Анонім Показати IP 28 Квітня 2024 16:20
Цвіт нації на бойню, непотріб в табори. Чудова ідея.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus