USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небайдужі підлітки просять встановити в Луцьку контейнери для збору скла, пластику і паперу

14 Лютого 2020 23:38
У Луцьку пропонують розмістити окремі контейнери для збору скла, пластику та паперу, аби забезпечити роздільний збір твердих побутових відходів.

Авторки петиції – Валерія Дацюк та Марина Яценко. Підписати петицію можна за посиланням.

Як пригадали дівчата, за версією агентства 24/7 Wall Street, у 2018 році Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшою кількістю сміття.

«Так, щорічно в Україні виробляється 10,6 тонни сміття на одного мешканця. Натомість переробляється лише 3,2% відходів, якраз через те, що в деяких містах України і досі не стоять контейнери для сортування сміття. У досвіді поводження з відходами Україна на кілька десятиліть відстала від розвинених країн Європи. У Європі ця система діє дуже давно. Більшість людей добровільно сортують своє сміття. Для роздільного збору тільки на території Чехії встановлено 214 тисяч контейнерів», – зазначили авторки.

Та акцентували, що саме тому актуальним є питання встановлення на території міста Луцька спеціалізованих контейнерів для окремого збору твердих побутових відходів – контейнерів для збору скла, пластику та паперу.

«Можна поставити три великі контейнери для сортування на кожні дворові смітники або просто розставити окремі звичайні маленькі смітники для скла, паперу і пластику. Такий крок не тільки допоможе врятувати планету, а й підвищить енергоефективність нашого міста. Отже, з'явиться можливість повторного використання ресурсів, що призведе до вирішення не тільки важливої екологічної проблеми, але й стане додатковим джерелом прибутку», – переконані школярки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Vasja Показати IP 15 Лютого 2020 09:19
Тож купили 2 сортувальні лінії, то для чого ще щось видумувати? Понти в селі - велика штука
Ввв до Vasja Показати IP 15 Лютого 2020 13:05
Ти підеш перебирати ...те сміття?... Контейнери перший крок..в сортуванні.
Активіст Показати IP 15 Лютого 2020 10:08
А потім приїде великий сміттєвоз і загрузить вміст трьох контейнерів в один бункер. Чергові підростаючі соросята.
ігор луцький до Активіст Показати IP 15 Лютого 2020 10:34
Послідовники Грети.
Небайдужа до екологі до Активіст Показати IP 15 Лютого 2020 17:51
Якщо і надалі так вважати, то Луцьк, як і в цілому Україна буде жити в повному срачі! Тому потрібно з чогось починати, а не сидячи вдома перед телевізором, обговорювати та засуджувати підлітків, які стараються хоча б щось зробити для рідного міста Луцьк. Розуміємо, що в кожного своя думка та свій погляд на ситуацію, але обзивати дітей і при цьому нічого не робити не є логічно! Тому і далі сидіть склавши руки, поки діти намагатимуться змінити місто та екологічну ситуацію в цілому!
лучанка Показати IP 15 Лютого 2020 11:35
Дуже цікаво було б постерігати, як ці авторки петиції поводять себе у звичайному житті. Дійсно у них таке правильне відношення до світу і до себе, чи петиція просто крок, щоб тебе помітили? А на рахунок додаткових трьох сміттєвих контейнерів, то нехай спочатку у своєму дворі їх поставлять і проведуть експеримент-розділяють люди сміття, чи ні, як його потім вивозять. А то вже хочуть геть бомжам життя спростити, щоб просто приходили і забирали готову макулатуру. Біда з ініціативними дівицями...
Патріот України Показати IP 15 Лютого 2020 12:24
Через таких дурнів, які написали коментарі вище,вУкраїні покращення не буде.
лучанка до Патріот України Показати IP 15 Лютого 2020 13:21
Для вас всі люди, які мають відмінну від вашої думку-дурні? Тоді у вас проблеми серйозніші ,ніж сортування сміття. До психіатра, негайно, запускати такі речі не можна...
Патріот України Показати IP 15 Лютого 2020 12:50
Через таких людей,які написали коментарі вище,Україна приречена.Сидите на дивані і нічого не робите,ні для себе,ні для держави.
К.лучанин до Патріот України Показати IP 15 Лютого 2020 14:01
Покажи на собі , що ти робиш вумніку, перш ніж когось звинувачувати!!! На державному рівні мало що робиться для цього. На місцевому - теж поки говорильня. У Луцьку невистачає , скоріше немає спецтранспорту для вивезення роздільного сміття. Тобі це ясно? Роздільне сміття повинно вивозитись окремо і по певному графіку, тоді буде толк від цих контейнерів. А так просто піар пацанят. Хоча похвально, що молодь ( не всю звичайно! Бо сучасна молодь також дуже смітить. Зроби зауваження то наслухаєшся матюків у відповідь. ) це хвилює. На Закарпатті у річках одне сміття пливе. Волонтері збирають по можливості. Та хіба волонтери вирішать проблему сміття? Просто привертають увагу. Повинен бути КОДЕКС ЧЕСТІ у суспільстві , його треба прйняти і якого повинні дотримуватись усі без винятку, з Простим правилом: НЕ СМІТИ- штраф без суду і слідства.
Ввв Показати IP 15 Лютого 2020 13:09
Всі хто тут написав...щось зробив щоб було менше сміття...? Писаки дивані... В лісі вже більше пластику....чим дерев...скрізь ..біля доріг..дворів..і т.д.
Лучанин С Показати IP 15 Лютого 2020 15:22
Треба з чогось починати, а неписати такі коменти.Я за активну молодь.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2020 15:30
Шановна, ці так звані "дівиці" дуже хороші дівчатка, які ведуть себе гідно у повсякденному житті. Це молодь, майбутнє нашої держави, вони теж мають право на висловлення власної думки. Треба з чогось починати... Автори вищезазначених коментів уміють тільки критикувати...а не підтримувати. А Ви, лучанка, бачу більше переживаєте за бомжів, ніж за майбутнє України.
лучанка до Анонім Показати IP 15 Лютого 2020 16:22
Я дуже рада, що ці дівчата поводять себе гідно у повсякденному житті, справді.І у бажанні проявити себе нічого поганого не бачу. Та у цьому випадку, річ не у висловлюванні власної думки, а в ініціативі, яка передбачає використання немалих коштів на непотрібні смітники, які не дадуть результату. Вище вам описали про один сміттєвоз, про певні правила сортування сміття. Не на часі це для Луцька, бо немає звички, навичків сортування сміття у людей, відсутня система штрафів і т.д. За бомжів не переживаю(читайте уважно) анітрохи, навпаки ,просто не хочу приваблювати їх у свій двір можливістю поживитися зібраною у контейнері макулатурою.
Небайдужа до екологі до лучанка Показати IP 15 Лютого 2020 18:03
Якщо для вас "це ініціатива,яка передбачає використання немалих коштів на непотрібні смітники, які не дадуть результату" - то живіть і далі в повному хаосі, якщо вам начхати на кліматичні зміни у світі і інші зміни,які не приносять добра, то будь ласка. Щодо "не на часі" - то, спираючися на вашу думку, "час"- прийде тоді,коли у Луцьку та у світі буде повний КАПЕЦЬ, і тоді ви будете жаліти про сказані слова раніше! А щодо " немає звички, навичків сортування сміття у людей, відсутня система штрафів ", тоді все це потрібно впроваджувати,починаючи з себе і тоді все буде ОК. Знайте, зміни починаються з кожного з нас, а петиція - це спроба довести, показати та запровадити те, що люди багато років тому не зробили!
Небайдужа Показати IP 15 Лютого 2020 16:34
А я вважаю, що потрiбно не тiльки пiдтримувати молодь, а i самим щось робити для того, щоби та сама молодь мала майбутне. Спочатку смiтники, потiм спецтранспорт...Так, може i лад в краiнi наведемо.
Небайдужа до екологі до Небайдужа Показати IP 15 Лютого 2020 18:07
Повністю з вами згідна, адже все починаться з малого, яке потім дасть величезний результат для нашого міста й стане прикладом для всієї України!
лучанка до Небайдужа Показати IP 15 Лютого 2020 20:22
Молодь підтримувати потрібно, згідна на всі 100%. Але. Також потрібно пояснювати молоді ,що є ідей розумні, є цікаві, є абстрактні, є шкідливі, дурні ,є нездійсненні ,є можливі у майбутньому і т.д. І чому деякі правильні ідеї неможливо впровадити в життя в даний період часу.А то ми так звикли, що молодь байдужа до всього, що готові підтримувати, не аналізуючи доцільність їх пропозицій. Повторюю: не має змісту в окремих контейнерах, коли все, крім пластику, збирає одна машина.І запитайте чесно себе, чи готові ви на кухні тримати кілька смітників для різних видів сміття? І коли вже я так розписалася ,то скажу відверто, що кожного разу, коли я мию пластикову пляшку з-під кефіру чи молока( бо пластик я збираю і викидаю окремо в спецконтейнери, які у нас давно стоять), то думаю, чи варта та пляшка витраченоїї води, яка також є важливим природним ресурсом і коштує немало, так само як і газ,щоб я її відсортовувала.Все неоднозначно.
Ввв Показати IP 15 Лютого 2020 21:19
Ескурсії в брище....запрошую...завезу безкоштовно...побачити свої вчинки...
Ввв Показати IP 15 Лютого 2020 21:25
В брище на екскурсію....подихати свіжим повітрям...особливо влітку..
Олександр Показати IP 16 Лютого 2020 12:58
Ця ідея роздільного збирання відходів не те що давно назріла, а вже давно перезріла! Але... для роздільного збирання відходів крім встановлення додаткових контейнерів, необхідно забезпечити роздільний вивіз цих відходів, а далі роздільну утилізацію чи переробку. Для встановлення таких контейнерів необхідно облаштувати спеціальні майданчики. Це все, на мою думку, потребує спеціальної програми, якою має бути передбачено фінансування. А що ж на сьогдняшній день. По проспекту Соборності, 33 після заборони функціонування сміттєпроводів, а це вже багато років тому, ТОВ МЖК встановило контейнер для відходів на майданчику для тимчасового зберігання автотранспорту, а на звернення мешканців будинку про необхідність обладнання спеціального майданчика для таких контейнерів, МЖК надало відповідь, що це функція міської влади. Відповідь з міської ради зводилась до того, що ремонт прибудинкової території, в т.ч. і обладнання майданчику для контейнерів буде заплановано. Дуже хотілось би знати - на коли буде заплановано і коли буде зроблено. А просто закликати мешканців Луцька до роздільного збирання побутових відходів-це не більше як профанація. Спочатку міська влада має створити умови.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus