USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Небезпечний туризм: як українці їздять в закриту на карантин Європу і хто на цьому заробляє

1 Вересня 2020 17:42
Попри те, що кордони більшості країн ЄС закриті через пандемію коронавірусу, українці все ж знаходять способи провести там відпустку. Туристи на свій страх і ризик звертаються до посередників, які за гроші надають необхідні для в’їзду документи.

Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші», пише УНІАН.

Зазначається, що через коронавірусні обмеження потрапити до шенгенської зони можуть лише ті, в кого є посвідка на постійне проживання, робоча, або студентська віза.

За час карантину туристичний ринок буквально потонув у пропозиціях посередників, які готові допомогти туристу-нелегалу прослизнути до тимчасово закритого «шенгену». «Ковід-бізнесмени» роблять все: від посвідки на постійне проживання до робочої візи «під ключ», яка замість дверей перспективних роботодавців наразі відчиняє українцям туристичну браму до Європи.

Журналісти усе перевірили на собі. Після пари відмов зробити для нетерплячого туриста фейкове запрошення, їм пощастило натрапити на загадкового менеджера Олену, яка за гроші, схоже, готова на все. Втім, особисто зустрічатись з «клієнтом» менеджер відмовилась. Вартість такої нелегальної послуги – усього чотири з гаком тисячі гривень. Журналісти натрапили і на більш дешеві туристичні пропозиції.

Послуги посередників, як зазначається, вкрай актуальні, що підтверджується і чергами на кордонах. Судячи зі слів посередників, запрошення до країни ЄС обійдеться у суму до трьох тисяч гривень. Термінове запрошення робиться усього за два-три дні.

Водночас, експерти наполегливо радять відмовитися від подібних ризикованих подорожей. Як мінімум, невдалому туристу загрожує депортація із забороною на відвідування країни до 5 років. Запрошення може бути і відверто фальшивим, і спроба в’їхати за ним до країни може обернутись затриманням.

Детальніше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus