USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Негода у Франції залишила без світла майже 250 тисяч будинків

21 Жовтня 2021 14:49
Ураган «Аврора», який обрушився на північні департаменти Франції в четвер, привів до відключення електрики приблизно у 250 тис. домогосподарств.

Про це повідомляє телеканал LCI з посиланням на попередні дані оператора енергомереж Enedis, пише УНН.

У пресслужбі компанії додали, що вже створена кризова група для координації зусиль з ліквідації наслідків негоди. Проте точні терміни відновлення подачі електроенергії у будинку поки не називаються.

Станом на ранок четверга, у 12 департаментах на півночі країни, в тому числі у столичному регіоні, метеорологічна служба Meteo France оголосила передостанній, «помаранчевий» рівень погодної небезпеки через ураган «Аврора». До теперішнього моменту прилади на вершині Ейфелевої вежі зафіксували пориви вітру швидкістю до 42,5 м/с. Найбільш сильний вітер за час цього погодного епізоду був відзначений у ніч на четвер на мисі Фекан (департамент Приморська Сена) – 48,5 м/с.

Радіо France Bleu повідомляє, що у деяких комунах департаменту Приморська Сена з будинків зривало дахи і падали цілі дерева, а у департаменті Фіністер на заході країни зафіксовано появу «міні-торнадо». Крім того, у комуні Плозеве (департамент Фіністер) як мінімум один нежитловий будинок був зруйнований, а у будівлі мерії сталося обвалення даху.

За даними телеканалу, на дорогах столичного регіону Іль-де-Франс, а також у Бретані і Нормандії спостерігається складна обстановка на дорогах через падіння гілок і цілих дерев, а також сильного вітру. На деяких напрямках порушено рух міжміських поїздів. Служба «Метео Франс» прогнозує, що найбільш небезпечний період закінчиться в четвер вранці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus