USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нестиковка» у недовірі депутатів до голови Луцької РДА: бюджет перевиконаний на 36 млн

23 Травня 2018 16:18
Голова Луцької районної державної адміністрації Ігор Ярмольський вважає, що депутати, які висловили йому недовіру, нераціонально використовують бюджетні кошти району.

Нагадаємо, 21 травня Луцька райрада висловила недовіру голові Луцької райдержадміністрації Ігорю Ярмольському. Депутати запевняли, що голова РДА саботує заміну газових котелень на твердопаливні. Натомість за словами чиновника, його звинувачують у невиконанні бюджету. Хоча, згідно з документами, бюджет перевиконаний на 36 мільйонів гривень (114%), пише Волинь24.

«Скажімо так, ця «нестикова подія» виникла через ті політичні сили, яким я не даю нераціонально використовувати бюджет. Вони вирішили влаштувати мені таку собі «місцеву помсту», - розповідає голова Луцької РДА.

Ігор Ярмольський додає, що конфлікт виник через те, що раніше депутати створили комунальне підприємство «Луцьке», яке наймає будівельні фірми і нібито з порушенням законодавства використовує бюджетні кошти.

«Був лист від прокурора області, де зазначено, що є 10 порушень по факту нераціонального використання коштів, які були виділені на ремонт будівель, утеплення, будівництва котелень тощо», - каже чиновник.

Ігор Ярмольський розповідає, що з початку 2018 року не було жодної чергової сесії районної ради, натомість відбулися дві позачергові.

«Я не знаю, з яких причин не проводилося сесії. Я, маючи досвід керівника представницької ради, знаю, що на сесії, окрім бюджетних питань, є дуже багато інших, натомість їх чомусь не розглядали. Бо є певна група депутатів, яким тільки гроші давай», - пояснює чиновник.

Зазначимо, що недовіру можуть оголосити дві третини від загальної кількості депутатів, в той час як за недовіру Ярмольському проголосували 19 з 34 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бандура Показати IP 24 Травня 2018 11:39
Шановні журналісти. Перед тим як робити висновок (цитата: "Зазначимо, що недовіру можуть оголосити дві третини від загальної кількості депутатів, в той час як за недовіру Ярмольському проголосували 19 з 34 депутатів.") вам не завадило б ознайомитись із законодавством. ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні Стаття 72. Підзвітність і підконтрольність місцевих державних адміністрацій районним, обласним радам. 2. Районна, обласна рада може шляхом таємного голосування висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації, на підставі чого Президент України приймає рішення і дає відповідній раді обґрунтовану відповідь. 3. Якщо недовіру голові районної, обласної державної адміністрації висловили не менш як дві третини депутатів від загального складу відповідної ради, Президент України приймає рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації. ЗУ "Про місцеві державні адміністрації" Стаття 9. Припинення повноважень голів місцевих державних адміністрацій Повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються Президентом України у разі: 8) висловлення недовіри двома третинами від складу відповідної ради; { Пункт 8 частини першої статті 9 в редакції Закону N 2592-VI ( 2592-17 ) від 07.10.2010 } Повноваження голів місцевих державних адміністрацій можуть бути припинені Президентом України у разі: 3) висловлення недовіри простою більшістю голосів від складу відповідної ради; Так що тут на вибір того, хто призначав голову РДА, а саме - Президента України.
998 Показати IP 25 Травня 2018 00:18
Враження, що статті пише сам Ярмольський, а журналісти далекі від Законів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus